Investuotojai pinigus už parduotas akcijas iš SEB gavo beveik prieš dvi savaites, tačiau prekybos lygis biržoje nepakito ir specialistai dabar jau konstatuoja, kad investuotojai, Lietuvoje neradę tinkamų objektų, didžiąją dalį lėšų investavo užsienyje, antradienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Baltic Fund Securities", valdžiusio 3,24 proc. Vilniaus banko akcijų, vadovė Inga Skisaker teigė, kad didelė dalis laisvų pinigų neliks Lietuvoje. Anot jos, Lietuvos biržoje tėra vos keletas dėmesio vertų bendrovių.

"Hansabanko" maklerio Tomo Andrejausko nuomone, į Lietuvos kapitalo rinką grįžo ne daugiau kaip 10-20 mln. litų. Pasak jo, daugeliui investuotojų kaimyninės šalys, kurių ekonomikos padėtis yra geresnė, galbūt yra patrauklesnės nei Lietuva.

Tačiau Taupomojo banko Finansų maklerio departamento vadovas Vladimiras Streckis tikino, kad dalis smulkiųjų investuotojų dar svarsto, kur investuoti gautas lėšas, laukia, kada pasikeis patraukliausių emitentų akcijų kainos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją