BBC televizijos laida „Inside Out London“ išsiuntė dviejų tokius pačius įgūdžius ir patirtį turinčių kandidatų, Adam ir Mohamed, gyvenimo aprašymus, atsakant į 100 darbo vietų pasiūlymų.

Pasirodo, Adam vardą turintis asmuo buvo pakviestas į 12 darbo pokalbių, kai tuo tarpu Mohamed – vos į keturis.

Nors tyrimo išvados ir yra paremtos nedideliu imties dydžiu, jos sutampa su ankstesnių akademinių tyrimų rezultatais.

Šie akademiniai tyrimai parodė, kad šalies musulmonai užima proporcingai mažiau valdymo ir profesinių darbo vietų nei bet kokia kita religinė grupė.

Netikri kandidatai išsiuntė savo gyvenimo aprašymus, atsakydami į 100 darbo pasiūlymų Londone. Po dviejų su puse mėnesių Adam buvo pakviestas į tris kartus daugiau darbo pokalbių bei Mohamed.

Šie du gyvenimo aprašymai taip pat buvo patalpinti į keturis darbo pasiūlymų internetinius tinklalapius. Su Adam susisiekė penki darbdaviai, o su Mohamed – vos du.

2015 metais Jungtinės Karalystės buvęs ministras pirmininkas David Cameron pranešė, kad UCAS (priėmimo į universitetus tarnyba) nuo 2017 metų panaikins visų pareiškėjų į šalies universitetus vardus.

Jis pridūrė, kad ta pati sistema bus pritaikoma ir absolventų bei kitų darbuotojų paraiškoms dėl darbo vietų į kai kurias organizacijas, įskaitant BBC, Nacionalinę sveikatos tarnybą (NHS), civilinę tarnybą, vietos savivaldybes, finansų kompaniją KPMG ir bankų tinklą HSBC.

Vis dėlto UCAS šių bevardžių paraiškos formų šalies universitetuose kol kas neįvedė.

Personalo ir plėtros privilegijuoto instituto (angl. Chartered Institute of Personnel and Development) mokslininkas Jonny Gifford teigia, jog pareiškėjo vardo nepaisymas yra labai akivaizdus dalykas, kurio turėtų laikytis visi darbuotojai.

Jonny Gifford pareiškė: „Akivaizdu, kad tai turi reikšmės daugeliui žmonių iš mažumų, ypač etninių, grupių, kurios gauna galimybę dalyvauti pokalbyje. Taip pat tai yra labai lengva įgyvendinti. Nėra jokio realaus pagrindo to nedaryti.“