Kaip rodo gamintojų organizacijos EEF ir apskaitos įmonės BDO pateikta ataskaita, vidutinis gamintojų pasitikėjimo indeksas po referendumo nukrito nuo 6,37 iki 5,24 punkto. Labiausiai gamintojų pasitikėjimas smuko Londone ir šalies pietryčiuose. Tačiau šiame regione, lyginant su kitais, gamintojų pasitikėjimas išlieka didžiausias – 5,7 punkto iš 10-ies. Mažiausias gamintojų pasitikėjimas pastebimas Rytų Vidurio žemėse ir Šiaurės Vakarų Anglijoje – 5,0 punktai, teigiama ataskaitoje, informuoja BBC.

„Balsavimas už „Brexit“ sukėlė riziką gamybos sektoriaus atsigavimui, – sakė vyriausiasis EEF ekonomistas Li Hoplis (Lee Hopley). – šiuo metu augimo kryptis atrodo neapibrėžta visuose regionuose“.

25 proc. bendrovių, veikiančių Šiaurės Vakarų Anglijoje, susirūpinusios dėl verslo galimybių po „Brexit“, 59 proc. apklaustų įmonių nerimauja dėl silpnesnių paklausos perspektyvų, rodo ataskaita.

Gamintojai iš Jorkšyro ir Humberio po birželio 23 d. referendumo nusiteikę optimistiškiausiai. Ketvirtadalis regiono respondentų tikisi mažesnės reguliavimo naštos ir didesnės paklausos, teigiama ataskaitoje.

Britams birželio pabaigoje vykusiame referendume balsavus pasitraukti iš Europos Sąjungos kilęs šokas nusmukdė šalies nacionalinės valiutos vertę iki žemiausio lygio per pastaruosius 31-erius metus. Daugelis į Britaniją investavusių asmenų savo lėšas atsiėmė ir ėmė ieškoti saugesnių vietų finansams priglausti.