Domėtis koncerną žemės sklypais verčia jo paskelbta strategija – plėstis Vokietijoje ir Europoje. Prieš kelerius metus kompanijos valdybos sprendimu vokiškieji BMW buvo pradėti surinkinėti Kaliningrado įmonėje AB "Avtotor".

"Neseniai lankiausi šioje gamykloje, ir jos rodikliai yra kur kas geresni nei aš tikėjausi",– tvirtina Štefanas Šteinas (Stefan Stein), Hamburgo prekybos atstovybės Kaliningrade vadovas.

Pastaruoju metu pasklido informacija, kad vokiečiai pradėjo zonduoti padėtį ir Lietuvoje, aiškindamiesi, kokios galimybės yra įsigyti sklypą Klaipėdoje.

Klaipėdos merija oficialių Vokietijos koncerno kreipimųsi ar vizitų nėra sulaukusi. Tačiau apie jų domėjimąsi Klaipėda girdėjęs p.Gentvilas.

Miesto meras tikisi sudominti galimą investuotoją ir pats parodyti iniciatyvą, kompanijai išsiųsdamas laišką. Anot jo, klaipėdiečiai jau domisi, kur ir kokį galėtų pasiūlyti sklypą naujai BWM įmonės statybai.

"Mieste nėra tam tinkamos teritorijos, o rajone yra daug smulkių savininkų, susigrąžinusių žemes, todėl situacija sudėtinga",– svarsto padėtį p. Gentvilas. Tačiau sako, kad vis dėlto pasiūlymas vokiečiams bus išsiųstas labai greitai, nes "yra kai ką jiems nužiūrėję Klaipėdos rajono teritorijoje".

Jeigu vokiečiai susiviliotų tokiu klaipėdiečių pasiūlymu, pasak p. Gentvilo, pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus jiems tektų ir tam tikrų nuolaidų.

"Jeigu jų planai atitiks tam tikrus kriterijus, vokiečiai žemę galėtų išsinuomoti ne aukciono tvarka. Be to, yra galimybių investuotojui 10 m. nemokėti žemės mokesčių",– galimas lengvatas vardija Klaipėdos meras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją