Kaip skelbia agentūra, daugelį Latvijos bankų „Deutsche Bank“ jau perspėjo apie ketinimą nutraukti doleriais vykdomas kliringo operacijas.

Šios sankcijos nebus taikomos Latvijoje veikiančiuose Skandinavijos bankuose, taip pat bankuose „Citadele“, „Rietumu Banka“ ir „Baltic International Bank“.

„Deutsche Bank“ atstovas spaudai Frankas Hartmannas, komentuodamas šį neoficialų pranešimą, paaiškino, kad „vykdant banko veiklos strategiją, iki 2020-ųjų metų turi būti apsvarstyti santykiai su turimais klientais“. Deja, detaliau šio pranešimo banko atstovas nekomentavo.

Agentūra „Bloomberg“ atkreipia dėmesį, kad dėl tokio „Deutsche Bank“ sprendimo gali būti suduotas stiprus smūgis daugeliui Latvijos bankų, kurių paslaugos susiję su pinigų, dažniausiai dolerių, gaunamų iš klientų iš buvusio sovietinio bloko šalių, pervedimais.

Kiek anksčiau buvo imtasi griežtų priemonių keleto Latvijos bankų atžvilgiu už pinigų, gautų iš tokių šalių kaip Rusija ar Moldovos, plovimą.

Primename, kad 2014-aisiais dolerių pervedimus per Latvijos bankus nustojo vykdyti JAV bankas „JPMorgan Chase & Co.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)