Panevėžio apskrityje, Biržuose, įsikūrusiame fabrike bus gaminami įvairiose srityse naudojami gumos komponentai.

Kaip nurodo investicijų pritraukimu besirūpinanti VšĮ „Investuok Lietuvoje“, „per artimiausius penkerius metus planuojama sukurti apie 50 naujų darbo vietų.

Analogišką gamybos padalinį „Anva Politech“ turi ir Švedijoje. Planuojama, kad Lietuvos fabrikas padės kolegoms Švedijoje patenkinti augančią produkcijos paklausą. „Anva Industries“ bendrasavininko ir valdybos pirmininko Leifo Anderssono teigimu, Biržuose atidarytame fabrike jau paleista pirmoji gamybos linija, o per artimiausius keturis mėnesius planuojama diegti dar 4 gamybos linijas. Tolimesnė plėtra, pasak L. Anderssono, priklausys nuo paklausos ir gamybos apimčių augimo.

Lietuva mus sudomino dėl daugelio priežasčių, pirmiausia – patogios geografinės padėties ir čia egzistuojančių kompetencijų. Be to, nuo pirmųjų žingsnių jautėmės laukiami – labai greitai pavyko užmegzti kontaktus tiek su viešuoju sektoriumi, „Investuok Lietuvoje“, tiek rasti patikimų partnerių privačiame sektoriuje. Būtent jie paskatino rinktis Lietuvą ir įsikurti Biržuose“, - pasakoja L. Anderssonas.

Ūkio ministro Evaldo Gusto teigimu, Panevėžio apskritis vis tvirčiau įrodo, kad yra ne tik istorinis gamybos kompetencijų centras, bet modernus regionas, galintis užtikrinti aukščiausios kokybės inžinerijos bei industrinės gamybos produktus: „Beveik penktadalis Panevėžio apskrities studentų renkasi inžinerines specialybes, o investuotojai akivaizdžiai renkasi šią apskritį gamybos projektams. Kartu tai labai svarbu ir regionui, kur tokios investicijos ne tik kuria naujas darbo vietas, bet ir užtikrina užsakymus vietos verslininkams“, - sako E. Gustas.

Pasak užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktoriaus Justino Pagirio, „Anva Politech“ pavyzdys puikiai įrodo, kaip šalyje veikiantys investuotojai gali padėti atkreipti ir kitų kompanijų dėmesį į Lietuvą: „Kiekvienam naujam investuotojui labai svarbu, kaip šalyje veikia kiti panašūs verslai ar galimi partneriai. Todėl labai svarbų vaidmenį bendradarbiaujant su „Anva Politech“ atliko Biržuose veikianti švedų kompanija ir jos sėkmės istorija. Esu įsitikinęs, kad  „Anva Polytech“ Lietuvoje taip pat laukia sėkmė.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)