Bilietai.lt valdanti bendrovė UAB „Nacionalinis bilietų platintojas“ parduota Estijos bendrovei „Baltic Ticket Holdings“ dar vasarą. Estų kompanija jau prieš tai valdė UAB „Bilietų pasaulis“. Prekyba koncertų ir renginių bilietais internetu užsiimanti įmonė sietina su rusų turtuoliu Jevgenijumi Finkelšteinu.

Rusų koncerno PMI, kurio įkūrėjas J. Finkelšteinas, bendrovė Kassir.ru bilietų elektronines parduotuves valdančią „Baltic Ticket Holdings” įsigijo dar 2013 m. Bendrovė taip pat valdo bilietų pardavimo sistemas Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje.

Už kiek „Bilietai.lt“ buvo parduoti Estijoje įkurtai kompanijai, neskelbiama, tačiau užsienio spaudoje rašoma, kad lietuviška bendrovė kartu su Baltarusijos bilietų pardavimo bendrove „kvitki.by” kainavo 5,5 mln. eurų.

Kaip rašoma „Delovoj Peterburg“, tiek „Bilietai.lt“, tiek „Kvitki.by“ buvo įsigyti iš „BLT group“ vadovo Vitalijaus Kuodžio.

Skelbiama, kad koncernas PMI, kurį valdo J. Finkelšteinas į Baltijos rinką įžengė prieš trejus metus, kai „Kassir” už 5,3 mln. eurų įsigijo estų investicinės grupės „LHV Capital“ bilietų operatorių „Baltic Ticket Holdings“.

Pats J. Finkelšteinas nurodo, kad „Kassir“ apyvarta Rusijoje sudaro apie 109 mln. eurų. Verslininkui priklauso 87 proc. Rusijos „Kassir.ru”. Kalbėdamas apie savo rinkos dalį Baltarusijoje, jis teigia užimantis apie 60 proc. rinkos.

„Baltic Ticket Holdings” verslo plėtros vadovas Jaanusas Beimannas portalui DELFI sakė, kad į vienas rankas patekus „Bilietų pasauliui“ ir „Bilietai.lt“ nuo rugpjūčio abi sistemos pradėjo veikti naudojant tą pačią programinę sistemą.

„Metų pabaigoje įvesime funkciją bilietai.lt klientams turėti galimybę pirkti bilietus per visas Baltijos šalis, naudojant „Baltic Ticket Holdings“ kanalus“, - apie laukiančias naujoves pasikeitus savininkui kalbėjo pašnekovas.

Kaip skaičiavo J. Beimannas, bilietai.lt per metus parduoda apie 0,9 mln. bilietų. Iš viso „Baltic Ticket Holdings“ per metus parduoda apie 4,5 mln. bilietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)