Penkių turtingiausių amerikiečių eilės tvarka per pastaruosius metus nepasikeitė. Bendras JAV ypatingai turtingų žmonių turtas išaugo 13 procentų iki 1,7 trilijono dolerių. Keturių šimtų turtingiausiųjų turto vertė per pastaruosius metus vidutiniškai išaugo 400 milijonų dolerių.

Antroje vietoje su 46 milijardų turtu yra investavimo guru Warrenas Buffettas. Jis yra investicijų bendrovės „Berkshire Hathaway“ generalinis direktorius.

Paskui jį eina programinės įrangos gamintojos „Oracle Corp“ vadovas Larry Ellisonas, kurio turtas vertinamas 41 milijardu dolerių.

Davidas ir Charlesas Kochai, atstovaujantys energetikos ir chemijos verslo grupei „Koch Industries“ užima ketvirtą vietą su 31 milijardu dolerių.

Dauguma šiame „Forbes“ sąraše vardijamų turtuolių 2012 metais dar labiau padidino savo turtus. 241 iš jų turtas išaugo ir tik 66 sumažėjo.

Kazino magnatas Sheldonas Adelsonas ir finansininkas George'as Sorosas iškrito iš turtingiausiųjų dešimtuko ir atsidūrė dvyliktoje vietoje. Vis dėlto, didžiausią kritimą patyrė socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Markas Zuckerbergas – jis iš 14 nukrito į 36 sąrašo vietą. M. Zuckerbergas prarado beveik pusę savo turto, kuris dabar vertinamas 9,4 milijardo dolerių.

Turtingiausių amerikiečių dešimtuke yra net keturi Waltonų šeimos atstovai, paveldėję „Walmart“ turtus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)