Tačiau darosi visai nebeaišku, ar pasirašyta laivininkystės privatizavimo sutartis apskritai galioja.

Valstybės kontrolės išvadose sakoma, kad ankstesnis Valstybės turto fondo vadovas Stasys Vaitkevičius pasirašė "Lisco" privatizavimo sutartį su asmeniu, neturinčiu tinkamo įgaliojimo iš Olandijoje įregistruotos bendrovės "B.B. Bredo B.V." atstovaujamų juridinių asmenų.

Šiuo atveju visus reikalingus dokumentus investuotojas pasiryžęs pateikti, tačiau būtent akcijų kaina bei investicijų apimtys gali tapti vienu "skausmingiausių" punktų susėdus kalbėtis dėl sutarties koregavimo.

"B.B. Bredo B.V." sutinka taisyti tik neesmines "Lisco" privatizavimo sutarties nuostatas. Juolab, kad ji jau yra minėjusi, jog už "Lisco" akcijas tikėjosi sumokėti dar 7 mln. JAV dolerių (28 mln. litų) mažiau.

Pagal pasirašytą sutartį "B.B. Bredo B.V." už 75 proc. laivininkystės akcijų iki gruodžio 1 dienos įsipareigojo sumokėti 47,6 mln. JAV dolerių (190,4 mln. litų) kainą ir iki 2003 metų investuoti ne mažiau kaip 76 mln. JAV dolerių (304 mln. litų).

Valstybės kontrolės nuomone, akcijų kaina turi būti pakelta iki 51,2 mln. JAV dolerių (204,8 mln. litų), o investicijų suma - iki 92 mln. JAV dolerių (368 mln. litų), priešingu atveju yra pažeidžiamas Valstybės ir savivaldybių turto privatizavimo įstatymas bei konkurso nuostatai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją