Šiuo metu IID duomenimis, buvę BAB banko „Snoras“ indėlininkai nėra atsiėmę draudimo išmokų už 14,27 mln. eurų.

Iš viso indėlininkų, kurie iki šiol nėra atsiėmę draudimo išmokų, yra apie 164 tūkstančiai, iš jų apie 159 fizinių ir apie 5 tūkstančiai juridinių asmenų. Fiziniams asmenims priklausančių draudimo išmokų suma yra apie 8,84 mln. eurų, o juridiniams asmenims priklausančių draudimo išmokų suma – apie 5,43 mln. eurų.

Nemažos dalies indėlininkų BAB banke SNORAS laikytų pinigų suma nesiekia 1 euro – tokio dydžio draudimo išmokas turi daugiau nei 68 tūkstančiai indėlininkų (fizinių ir juridinių asmenų) iš 164 tūkstančių asmenų.

Pagrindinės priežastys, dėl kurių indėlininkai iki šiol nėra atsiėmę draudimo išmokų gali būti šios: asmuo miręs ir nesutvarkyti paveldėjimo dokumentai; indėlininkas užsienyje ar dėl kitų priežasčių neturi galimybės atsiimti; žino, kad turi mažą sumą ir dėl jos nesikreipia; nežino, kad turi lėšų bankrutavusiame banke arba nežino, kad jos yra draustos.

Nors nuo banko bankroto praėjo beveik 5 metai, iki šiol indėlininkai gana aktyviai kreipiasi dėl jiems priklausančių draudimo išmokų ir jas atsiima, pavyzdžiui, 2014 m. per mėnesį dėl draudimo išmokų vidutiniškai kreipdavosi apie 40 asmenų, 2015 m. – apie 20.

IID ragina buvusius BAB banko SNORAS indėlininkus nelaukti paskutinės dienos ir artimiausiu metu kreiptis dėl jiems priklausančių draudimo išmokų. Iki šių metų lapkričio 24 d. indėlininkams neatsiėmus jiems priklausančių draudimo išmokų, lėšos grįš į Indėlių draudimo fondą. LR Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymo nuostatos numato, kad indėlininko teisė į indėlių draudimo išmoką galioja 5 metus nuo indėlių draudžiamojo įvykio dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)