RBS patvirtino, kad JAV teisingumo departamentas ir Federalinis atsargų bankas bei Finansinių paslaugų institucija Didžiojoje Britanijoje tiria galimus pažeidimus. Pastarosios atstovai BBC sakė, kad tokios informacijos negali nei patvirtinti, nei paneigti.

RBS atstovai teigia, kad savanoriškai suteikė informaciją, kurią aptiko po vidinio tyrimo.

Panašių kaltinimų iš JAV priežiūrios institucijų sulaukė dar du Britanijos bankai - „Standard Chartered“ ir HSBC.

Anksčiau šią savaitę žiniasklaida pranešė, kad JAV institucijos tariamai tiria ir Vokietijos banką „Deutsche Bank". Banko atstovai komentuoti tokius pranešimus atsisakė.

Rugpjūčio 6 dieną buvo paskelbta, kad, Niujorko valstijos Finansinių paslaugų departamento duomenimis, „Standard Chartered" JAV padalinys 2001-2010 metais atliko apie 60 tūkst. panašaus pobūdžio operacijų už 250 mlrd. dolerių. Be to, bankas „Standard Chartered" įtariamas sąmoningai falsifikavęs ataskaitas, kad nuslėptų operacijas su Irano bendrovėmis, kurioms taikomos JAV įvestos ekonominės sankcijos.

JAV sankcijos prieš Iraną galioja nuo 1979 metų. 1995 metais į jas buvo įtrauktos operacijos doleriais. Pagal JAV įstatymus kategoriškai neleidžiama vykdyti operacijų su Iranu visiems JAV teritorijoje užregistruotiems juridiniams asmenims.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)