Anglijos centrinio banko valdytojo pavaduotojas seras Jonas Cunliffe'as BBC sakė, kad „kontrolės švelninimas“ gali niekais paversti pažangą, kurios pasiekta nuo finansų krizės laikų.

„Mes pasiekėme nemažos pažangos nuo finansinės krizės pradžios, sustiprinę finansų sektoriaus atsparumą krizėms, padidinę jo gebėjimą paremti ekonomiką sukrėtimų laikotarpiais tiek šalies viduje, tiek Europoje, tiek pasauliniu mastu, įskaitant ir JAV, – sakė seras J. Cunliffe'as BBC verslo srities redaktoriui Kamalui Ahmedui. – Tokie pokyčiai buvo būtini. Niekas iš mūsų nenori vėl susidurti su įvykiais, kuriuos teko patirti 2007-2009 metais, o tokių įvykių kaina vis dar labai akivaizdi. Kad turėtume krizėms atsparų finansų sektorių ir nuolatinį reguliavimą tarptautiniu mastu, mums reikalingi tarptautiniai standartai, būtinos reformos, kurių ėmėmės, ir mums svarbu jas išsaugoti“.

Seras J. Cunliffe'as šią savo nuomonę išreiškė netrukus po to, kai nuskambėjo prielaidos, esą jeigu Jungtinė Karalystė neužtikrins tinkamo prekybinio susitarimo su Europos Sąjunga po „Brexit“, šalis gali tapti vadinamuoju mokesčių rojumi, raginančiu versloves ir bankus persikelti į šalį, norint išvengti griežtesnių reguliavimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją