JAV Kongreso bibliotekos leidinyje „Global Legal Monitor“ skelbiama, jog naujasis Baltarusijoje priimtas įstatymas reiškia, jog tiek Baltarusijos kompanijos, tiek verslu užsiimantys fiziniai asmenys, norėdami vykdyti elektroninę komerciją, prekiauti ir naudotis elektroniniu paštu, galės naudotis tik vietiniu .by domenu.

Naujasis įstatymas taip pat bus taikomas ir interneto kavinių savininkams, kuriems gresia baudos ar net galimybė netekti verslo, jeigu jų lankytojai bus sučiupti benaršantys užsienio tinklalapiuose. Šis įstatymas gali būti taikomas net ir paprastiems žmonėms, kurie leis kitiems jų kompiuteryje naršyti po užsienio tinklalapius.

Nuo šio naujo įstatymo gali nukentėti net ir už Baltarusijos ribų veikiančios kompanijos. Pavyzdžiui, kompanija „Amazon“ registruota ne Baltarusijoje, todėl Baltarusijos generalinis prokuroras gali kompaniją paduoti į teismą dėl minėtojo įstatymo pažeidimo, jeigu ji parduos ką nors Baltarusijos piliečiui. Greičiausiai užsienio kompanijos, norėdamos išvengti gresiančių nemalonumų, tiesiog nebevystys veiklos Baltarusijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)