Lietuvos komisų į Baltarusiją plaukia ne tik drabužiai, bet ir laikrodžiai, vaikiški rūbai bei antikvariniai dirbiniai. Sostinės Stiklių g. įsikūrusio komiso „Pudrinė“ savininkė Neringa pasakojo, kad baltarusių sulaukia gana dažnai, nors šiuo metu jie užsuka vis rečiau.

„Svarbiausia jiems – prekės ženklas. Ima tik pačios geriausios kokybės prekes. Renkantis prekes kaina jiems nėra labai svarbi, juk čia vis vien pigiau nei jų šalyje“, - kalbėjo pašnekovė.

Nori originalių drabužių

„KomisShop“ savininkas Artūras pastebėjo, kad kaimyninės šalies gyventojai medžioja įdomesnių modelių drabužius, pavyzdžiui, kailinius. „Dažniausiai jie perka drabužius. Žinoma, kaip ir visi klientai, jie bando derėtis, tačiau vis vien susidarė įspūdis, kad jie gyvena geriau už mus“, - pastebėjo verslininkas.

Pasak jo, savo parduotuvėje jis turi ir keletą pastovių klientų iš Baltarusijos, kurie pritraukia vis naujų tautiečių: „Po kiek laiko jie atvažiuoja su draugais, giminaičiais. Pavyzdžiui, vieną savaitgalį mergina apsilankė viena, o kitą jau atvažiavo su keliais draugais“.

Į Baltarusiją keliauja ne tik suaugusiems skirti drabužiai iš komisų, bet ir vaikiška apranga. Vaikiškų prekių komiso „Trys paršiukai“ pardavėja pasakojo, kad vežimėlių ar kitų vaiko priežiūrai reikalingų daiktų baltarusiai kol kas neperka, bet drabužėliai mažyliams – populiarūs. „Dažniausiai komise apsilanko ne patys baltarusiai, bet Lietuvos gyventojai, kurie turi giminaičių kaimyninėje šalyje. Jie, prieš lankydami savuosius, nuperka drabužėlių ir jiems nuveža“, - pasakojo komiso darbuotoja. Moteris tikino, kad drabužėlių, keliausiančių į Baltarusiją, kaina pirkėjams nėra labai svarbi. Didžiausias dėmesys skiriamas prekės išvaizdai.

Prašo lietuvių dizainerių darbų

Ant sostinės Tauro kalno įsikūrusio komiso savininkas Deimantas teigė, kad baltarusiai jo parduotuvėje ieško senovinių prekių. „Turėjau klientus, kurie pirko laikrodį. Vėliau jie vėl grįžo ieškodami daugiau laikrodžių. Sakė, kad pirmas pirkinys buvo puikus“, - kalbėjo pašnekovas.

Deimantas spėliojo, kad baltarusius į komisus traukia galimybė rasti daugiau įdomesnių, netradicinių prekių.

Sostinės Vilniaus g. metus veikusios komiso „Buduaras“ savininkė Laura teigė, kad į jų parduotuvę baltarusių užsukdavo gana daug, nes parduotuvė buvo geroje vietoje - kur nuolat vaikšto užsieniečiai. „Labiausiai jiems rūpėjo prekės ženklas. Jei reikiamo prekės ženklo nerasdavo, tada žiūrėdavo ir kitus drabužius, domėdavosi, iš kokios medžiagos jie pagaminti“, - sakė verslininkė.

Vilniaus centre dirbusiame komise ypač paklausios buvo lietuvių dizainerių prekės: „Prašydavo mūsų dizainerių drabužių ir dar net kelis kartus perklausdavo, ar tikrai čia lietuviškas gaminys“.

Laura teigė, kad dažniausiai baltarusės moterys į Lietuvą atvyksta jau žinodamos, ką nori įsigyti. „Pirmiausiai apsidairo komisuose. Jei neranda, tai tada tikriausiai jau ir keliauja į „Du brolius“, - svarstė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)