Praėjusiais metais Registrų centre buvo įregistruota daugiau kaip 11 tūkstančių juridinių asmenų pavadinimų.

Renkant atsisakyta klubų, centrų, bendruomenių, draugijų, atstovybių, asociacijų, federacijų, sąjungų, bendrijų, viešųjų įstaigų pavadinimų ir tų, kurie sudaryti su dirbtiniais žodžiais, skaičiais, vietovardžiais ar asmenvardžiais. Tarp nugalėtojų nepateko įmonės, apie kurių veiklą nepavyko rasti reikiamos informacijos.

Kalbos inspekcija išrinko šiuos 2016 metais įregistruotus įmonių pavadinimus: MB „Apkabink mėnulį“, UAB „Pusė karalystės“, UAB „Tiesios kreivės“, UAB „Vėjo žingsniai“ ir MB „Teisingumo vartai“ iš Vilniaus, UAB „Duomenų palėpė“, UAB „Ližė smaližė“ iš Kauno, UAB „Juodaragis“ ir MB „Juostė“ iš Šiaulių, UAB „Šimtalapė“ iš Alytaus, UAB „Cinamono rūkas“ iš Anykščių, MB „Dūzgutis“ iš Kauno rajono, MB „Žydėjimas vyšnios“ iš Šilalės rajono, UAB „Balta sala“ iš Trakų rajono.

Vasario 21 d. nugalėtojai bus pagerbti Kultūros ministerijoje.

DELFI ir Valstybinė kalbos inspekcija kviečia Jus išrinkti labiausiai patinkantį įmonės pavadinimą. Nugalėtojas bus apdovanotas specialiu DELFI prizu.

Savo balsą galite atiduoti iki vasario 20 dienos 12 val.

Iš vieno IP galima balsuoti ne daugiau kaip 10 kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)