Lietuvoje bendra mažmeninės prekybos apyvarta balandį, lyginant su šių metų kovo mėnesiu, smuktelėjo 0,6 proc., o lyginant su 2016 m. balandžiu, išaugo 4,5 proc.

Šių metų balandį euro zonoje, palyginti su kovo mėnesiu, 0,6 proc. išaugo maisto, gėrimų ir rūkalų kategorijos pardavimai, tuo tarpu ne maisto produktų pardavimai smuko 0,4 proc., o automobilių degalų – 0,8 proc.

Visoje ES maisto, gėrimų ir rūkalų pardavimai taip pat šoktelėjo 0,6 proc., 0,4 proc. smuko ne maisto produktų kategorija, o automobilių degalų pardavimų apimtys sumažėjo 0,3 proc.

Balandį, palyginus su kovo mėnesiu, didžiausias mažmeninės prekybos apyvartos prieaugis fiksuotas Didžiojoje Britanijoje (2,8 proc.), Suomijoje (2 proc.) bei Portugalijoje ir Švedijoje (1,8 proc.). Mažmeninė prekyba labiausiai sumažėjo Kroatijoje (2,1 proc.), Austrijoje (1,2 proc.) ir Vengrijoje (0,8 proc.)

Tuo tarpu didžiausias prieaugis ketvirtąjį šių metų mėnesį, lyginant su tuo pačiu 2016 m. laikotarpiu, fiksuotas Liuksemburge (11,3 proc.), Slovėnijoje (10,4 proc.) bei Airijoje (8,4 proc.), o kritimas pastebėtas Belgijoje (0,8 proc.).

Savo balandžio mėnesio mažmeninės prekybos duomenų nepristatė Čekija, Graikija, Italija, Kipras ir Nyderlandai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)