Oficialusis apdirbamosios pramonės įmonių pirkimo vadybininkų indeksas (PVI), palyginti su liepa, krito nuo 50 iki 49,7 punkto. Paprastai žemiau 50-ties punktų ribos menkstantis rodiklis informuoja apie sektoriaus susitraukimą.

Manoma, kad greičiausiai silpni duomenys sukels naują nerimo bangą dėl Kinijos ekonomikos nuosmukio visame pasaulyje, o Azijos regiono šalių akcijų vertė ir toliau kris.

Savo ruožtu bendrovių „Caixin" bei „Markit" antradienį pateikiamas PVI dar žemesnis - 47,3 punkto, t.y. silpniausias rodiklis nuo pat 2009 metų.

Naujausia statistika greičiausiai paskatins Pekino pareigūnus imtis naujų priemonių ir jomis siekti užtikrinti investuotojus, kad baimintis nėra ko.

Visgi jau kelis pastaruosius mėnesius Kinijos pagrindiniai akcijų indeksai gana sparčiai smunka - viso nuo birželio jie jau krito beveik 40 proc.

Šalies valdžia rinkoms skyrė papildomų lėšų, leido akcijų pirkti valstybiniams pensijų fondams; buvo sumažintos ir palūkanų normos. Tiesa, iki šiol nei viena ši priemonė rinkų nesuaktyvino - nemažai analitikų įspėja, kad kuo mažiau įtakos turės Pekino veiksmai, tuo mažiau investuotojai į juos kreips dėmesio ir ateityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)