Tokią versiją D. Kreivys iškėlė TV3 televizijos laidoje „Savaitės komentarai“. Anot jo, dėl gardaus pinigų kąsnio posto neteko agentūros „Versli Lietuva“ vadovas Paulius Lukauskas, dėl to paties durys esą gali būti parodytos ir agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovei Mildai Dargužaitei.

Versli Lietuva“ turi likutį pinigų: 55 mln. Lt. „Investuok Lietuvoje“ turi 45 mln. Lt. 100 milijonų litų. Ir aš manau, kad tie 100 mln. litų yra pagrindinė priežastis, kodėl P. Lukauskas yra nuimamas ir bandoma skirti savą žmogų, kuris galėtų tas lėšas kontroliuoti“, - kalbėjo D. Kreivys.

„Investuok Lietuvoje“ vadovė M. Dargužaitė „Savaitės komentarams“ pripažino sulaukusi vienareikšmiškų signalų dėl savo ateities.

„Tiesą pasakius, tai tikrai užuominų tokių ne tiktai, kad buvo. Man tas buvo aišku, kad čia yra ne tik „Verslios Lietuvos“ klausimas: tai yra abiejų agentūrų klausimas. Tas buvo labai tiesiogiai man pasakyta“, - paklausta, ar girdėjo kalbų, jog po P. Lukausko ateis jos eilė, sakė M. Dargužaitė.

B. Vėsaitė TV3 laidai teigė nesureikšminanti šią savaitę prie ministerijos surengtos P. Lukausko gynimo akcijos. „Žinot, kai maitiniesi iš tos pačios rankelės, turbūt yra kodėl, tiesą sakant, nuogąstauti“, - užuominomis apie konservatorių interesus kalbėjo ūkio ministrė.

Ji taip pat priminė, esą P. Lukauskas pernelyg daug laiko skyrė savo konsultacinei veiklai. Tačiau su ministre nesutinka „Investuok Lietuvoje“ vadovė M. Dargužaitė.

„Ta veikla, kuria P. Lukauskas užsiima, absoliučiai nesikerta su įstaigos tikslais. Kiek aš žinau, jis veda mokymus kitose šalyse. Tikrai nėra taip, kad jis savo verslą kuria iš šitos įstaigos darbų“, - B. Vėsaitės argumentais stebėjosi M. Dargužaitė.

Tuo tarpu premjeras Algirdas Butkevičius, anot „Savaitės komentarų“, šioje situacijoje pasirodė komiškai. Mat Vyriausybės vadovas P. Lukausko nuopelnus vertino pagal tiesiogines užsienio investicijas – rodiklį, kuris su „Verslios Lietuvos“ veikla turi labai mažai bendro.

„Savaitės komentarai“ priminė ir priešingą situaciją – kai panašių pareigų valdant konservatoriams neteko Mantas Nocius, buvęs socdemo Gedimino Kirkilo patarėjas. Tačiau D. Kreivys tikina, esą politinės M. Nociaus simpatijos nebuvo tarp jo atleidimo priežasčių.

Tuo tarpu Pramonininkų konfederacijos vadovas Robertas Dargis ragina skaičiuoti ne tik M. Nocių, bet ir daugiau konservatorių valdymo metu nukapotų galvų.

„Klausimas buvo ne tiktai M. Nociaus. Aš atsimenu, kad Ūkio ministerijoje buvo pakeista visa eilė žmonių. Departamentų vadovų, be abejonės“, - sakė R. Dargis.

DELFI primena, jog kandidate į atleisto P. Lukausko vietą buvo įvardijama socdemė Violeta Boreikienė, tačiau premjeras viešai žadėjo, esą ji šios kėdės neužims. Anot „Savaitės komentarų“, partiečių įdarbinimu rūpinasi ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, esą gavęs beveik 300 socdemų prašymų „įdarbinti ministerijoje savo draugus, gimines arba juos pačius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (548)