Didžiausia šalyje ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ skaičiuoja, kad liūtis ir audra įmonės klientams padarė nemažiau kaip 200 tūkst. eurų žalos, vidutinis nuostolis - per 600 eurų. Tuo metu kita draudimo bendrovė „Ergo“ teigia, kad prognozuojama jos klientų žala dėl audros gali viršyti 27 tūkst. eurų, o vidutinė vienos žalos suma - 484 eurus.

„Šiomis dienomis Lietuvą skalbiančios stiprios liūtys su žaibavimais ir audringu vėju yra kol kas daugiausiai nuostolių sukėlusi stichija šiemet. Labiausiai nukentėjo Vilnius, Kaunas ir kai kurie pietiniai rajonai, mat audra keliavo nuo Lenkijos pusės. Vidutinis nuostolis, neskaičiuojant keleto labai didelių žalų sieks 620 eurų, automobiliams – 2,6 tūkst. eurų. Tikslūs nuostoliai bus aiškūs, kuomet sugadintas turtas išdžius, mat vandens žalos ypatingos tuo, kad realūs jų padariniai išryškėja tik visiškai išdžiovinus sulietą patalpą ar daiktą“, - pranešime spaudai sako „Lietuvos draudimo“ Žalų valdymo skyriaus vadovė Viktorija Katilienė.

Iš viso šiemet dėl įvairių gamtos stichijų „Lietuvos draudimas“ yra atlyginęs beveik trečdalį milijono eurų, pastaroji audra šią sumą kilstels iki 0,5 mln. eurų.

„Dėl vakarykščių liūčių „Ergo“ Lietuvoje nuo ketvirtadienio ryto sulaukė beveik 60 klientų kreipinių, apie trečdalis jų - dėl transporto priemonių apgadinimo. Nukentėjo gyvenamieji namai, butai, administracinės patalpos, apsemti rūsiai. Patalpose žalos pridaryta baldams, luboms, grindims, sienoms, taip pat nukentėjo kompiuteriai, televizoriai, indaplovės. Automobilių gedimai - hidrosmūgiai, užkritę objektai, autoįvykiai“, - pranešime spaudai sako „Ergo Insurance“ Lietuvos Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas Raimondas Bieliauskas.

„Ergo“ duomenimis, dažniausiai nukentėjo Vilniaus bei Vilniaus rajono gyventojai, nukentėję gyventojai taip pat kreipėsi iš Kauno, Trakų, Lazdijų, Jonavos, Druskininkų.

Preliminariais draudimo bendrovės BTA duomenimis, vidutinė liūties žala gyventojų turtui siekė 800 eurų.

„Transporto priemonių žalos buvo vienos dažniausių. Teko nutempti dėl liūties užgesusius automobilius, kurie tiesiog užstrigo ar neužsivedė dėl žalos automobilių elektronikos sistemoms, variklio hidrosmūgio. Administruojame ir 10 tūkst. eurų vertės žalą, dėl liūties sugedus dyzelinio automobilio varikliui“, – sako BTA Žalų reguliavimo departamento direktoriaus pavaduotojas Marekas Ernestas Goliančikas.

Jo teigimu, bendrovė taip pat gavo pranešimą apie apgadinta administracinį pastatą, o vienas klientas pranešė, kad dėl liūties statomame objekte paplovus gruntą išplaukė žemė su visa inžinerine sistema.

Audringi ketvirtadienio ir penktadienio nakties orai Lietuvos gyventojams pridarė nuostolių: medžiai virto ant automobilių, nuo žaibų iškrovų kilo gaisrai. Dėl audrų ir perkūnijos penktadienio rytą elektros neturėjo beveik 4 tūkst. šalies gyventojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją