"Spalvotos reklamos užsakymų nuo rugpjūčio, lyginant su ankstesniais mėnesiais, padaugėjo maždaug 23%. Neminint rinkimų, gerokai daugiau bendrovių spausdinasi reklaminius lankstinukus, brošiūras, kur reklamuoja prekinius ženklus, prekių grupes ir pan.",– tvirtina Saulius Jokužys, IĮ "S. Jokužio leidykla spaustuvė" savininkas.

IĮ "Petro ofsetas" (PO) taip pat nespėja vykdyti užsakymų, tad lizingo būdu perka 1 mln. Lt kainuojančią spausdinimo mašiną.

PO už 0,5 mln. Lt įsigijo "CreoScitex" sistemą, kuria parengs medžiagą spauda, nes klientai nori vienoje vietoje gauti visas paslaugas.

UAB "Lietuvos rytas" (LR) investavo 18 mln. Lt į 1.000 m2 gamybos cechą ir modernią vokišką "Heidelberg" žurnalinės spaudos mašiną.

Lietuvos žurnalams spausdinti pakaktų 25–30% naujos įrangos pajėgumų, tad klientų planuojama ieškoti Rytų ir Vakarų rinkose.

"Lietuvoje spaudos kainos tokios žemos, kad puikiausiai galime užsakymų ieškoti Rytuose. Beje, jei ši rinka bus moki. Rusijoje yra bene dvi modernios spausdinimo mašinos, o tokiai rinkai reikėtų apie dvidešimties",– aiškina Vidmantas Strimaitis, LR vadovas.

Bet yra manačių, kad spaustuvėms labiau apsimoka kooperuotis. "Visas pasaulis specializuojasi, tad nemanau, kad apsimoka pirkti visą įrangą",– sako p. Jokužys.