"Pabaigos dar nepriėjome. Lieka nemažai neišspręstų klausimų, kuriuos būtina įveikti", - teigia Europos Komisijos atstovė spaudai Annika Breidthardt, Briuselyje reporterių paklausta apie vykstančias derybas.

Pareigūnė nurodo, kad diskusijos tarp Graikijos pareigūnų ir Europos Sąjungos (ES) bei Tarptautinio valiutos fondo (TVF) atstovų buvo atnaujintos dar trečiadienio vakarą. "Derybos tęsis kelias ateinančias dienas, jų metu būtina siekti tolesnio progreso", - priduria ji.

Panašu, kad A. Breithart komentarai visiškai prieštarauja trečiadienį Graikijos pareigūnų išsakytoms mintims, neva priartėjo susitarimas, leisiantis šaliai pasinaudoti paskutiniuoju 7,2 mlrd. eurų vertės paramos paketu ir suteiksiantis galimybę išsigelbėti nuo galimo nemokumo.

Jau keturis mėnesius vyksta derybos tarp Graikijos premjero Alexis Tsipras vadovaujamos vyriausybės ir šalies kreditorių. Laikas senka, ir Graikijai gali nebeužtekti pinigų sugrąžinti paskolas TVF - pastarajam skolos išmokos jau turi būti mokamos nuo birželio 5 dienos.

Trečiadienį A. Tsipras pabrėžė, kad susitarimas su kreditoriais bus pasiektas jau greitu laiku, o šalies ekonomikos ministras George Stathakis sakė esąs įsitikinęs, kad derybos pasibaigs šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)