Per juos pirkėjai ne kartą pastebėjo, kad tyčia ar per klaidą kaina su nuolaida būna didesnė nei pradinė. Tačiau ir perkant naujos kolekcijos drabužius nulupus etiketę galima nemaloniai nustebti.

Vilnietė Liepa pasakojo, kad gavusi atlyginimą nusprendė pasidairyti po parduotuves ir atnaujinti garderobą.

Sostinės prekybos centre „Panorama“ ji, be kita ko, užsuko į „Aprangos“ grupės Lietuvoje valdomo prekės ženklo „Massimo Dutti“ parduotuvę. Čia iš naujos kolekcijos išsirinko patikusias moteriškas kelnes „Denim“.

Iš medvilnės, poliesterio ir elastano jos pagamintos Maroke, kuris yra visai netoli Ispanijos, kur įsikūrusi tarptautinė bendrovė „Inditex“, kuri gamina ir daugelį kitų prekės ženklų drabužių („Zara“, „Bershka“ ir kt.).

Mergina nesigailėjo kelnėms išleidusi 65,95 Eur, tačiau džiaugsmą dėl naujo pirkinio netikėtai pakeitė nusivylimas, kai grįžusi namo ji nusprendė atidžiau panagrinėti kelnių etiketę:

„Na, ten buvo tiesiog moteriški džinsai be nuolaidos iš naujos kolekcijos, nusipirkau nesvarsčiusi, bet namie etiketę atplėšiau iš smalsumo.

Negaliu sakyti, kad labai nustebau originalioje etiketėje pamačiusi mažesnę kainą, bet nusivyliau kaip visada, nes, aišku, Lietuvoje viskas brangiau nei kitur užsienyje.

Turbūt ne mane vieną nervina, kad pasaulyje taip ir būna: gudrauja kaip su kokiais bananų respublikų piliečius. Juk ir Afrikoje paprasčiausius vaistus būna parduoda kur kas brangiau nei jie kainuoja Vakarų šalyse“.

Jei originalioje etiketėje kaina buvo nurodyta 59,95 Eur, tai Lietuvoje tas pats drabužis parduodamas 6 Eur brangiau – prisiminus litus, kainų skirtumas būtų 20,72.

„Aprangos“ grupės komunikacijos vadovė Milda Januškevičienė situaciją dėl kainos etiketėje pakomentavo taip:

„Atskirus mažmeninių kainų skirtumus skirtingose šalyse dažniausiai lemia pirkimo kaina, pridėtinės vertės ar kiti mokesčių dydžiai, prekių kainų grupavimo ar apvalinimo skirtumai, taikomi franšizės mokesčiai, specifiniai logistikos kaštai. Prekių kainos yra skaičiuojamos kiekvieno prekių gavimo ar kiekvieno naujo sezono metu.

Norėtume pabrėžti, kad siūlomame „Massimo Dutti“ asortimente yra prekių, kurios yra pigesnės 10, 20 ar 30 Eur, palyginti su kaina, kuri nurodyta gamintojo etiketėje“.

Kaip pavyzdį, iliustruojantį šiuos žodžius, vadovė perdavė tokią nuotrauką:

„Aprangos“ grupė neseniai skelbė, kad jos valdomų parduotuvių tinklo apyvarta 2016 m. Lietuvoje sudarė 126,8 mln. Eur arba 4,9 proc. daugiau nei 2015 m. Jos 9 mėn. grynasis pelnas buvo 7,9 mln. Eur – 15 proc. didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu 2015 m.

Statistikos departamento duomenimis, jau 2015 m. drabužių ir avalynė kainos Lietuvoje sudarė 99 proc. ES kainų vidurkio. Kadangi mūsų šalyje pernai kainos didėjo greičiau nei ES, tikėtina, kad šios grupės prekės ir oficialiai jau tapo brangesnės nei ES vidurkis.

Departamento atstovai informavo, kad ES statistikos tarnyba „Eurostat“ neskelbia vidutinio realaus darbo užmokesčio skirtingose šalyse ir visoje Europoje.

Esate pastebėję ką nors panašaus? Pasijutote apgauti įsigiję brangesnę prekę nei kitur? O gal gyvenate ar lankėtės svetur ir norite sugriauti mitą, kad kai kuriose užsienio šalyse prekės pigesnės? Laukiame jūsų laiškų el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Prekė“!

Minimali mėnesinė alga Lietuvoje yra viena mažiausių iš Europos šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (521)