Kaip rašo businessinsider.com, daugelio E. Batistos verslo problemų priežastis yra jo naftos ir dujų kompanija „OGX“, kurios akcijų vertė pernai nukrito 86 proc. ir jau tada jo turimas turtas gerokai sumažėjo.

Be to, investuotojai pateikė įstatymą, draudžiantį verslininkui parduoti bet kokį bendrovės turtą, o jo didesnė kompanija „EBX“ buvo priversta refinansuoti paskolą iš Abu Dabio investicinio fondo „Mubadala Investment Corporation“.

Kaip informuoja bloomberg.com, ši kompanija 2 mlrd. dolerių refinansavimą pavertė skola ir dabar E. Batistos kompanija „EBX Group Co.“ yra skolinga „Mubadala Development Co.“ 1,5 mlrd. JAV dolerių (39 mlrd. Lt). Šiuos duomenimis tarptautinei agentūrai pateikė trys asmenys, nenorėję viešinti savo pavardžių.

Pavertus investicijas skola, „Mubdala“ bus apsaugota nuo akcijų praradimo po to, kai E. Batistos įvairių prekių ir logistikos įmonių pelnas sumažėjo 80 proc. nuo 2012 m. kovą paskelbto sandorio.

Taigi bloomberg.com skaičiuoja, kad dabar verslininkas turi apie 200 mln. JAV dolerių (522,4 mln. Lt).

DELFI primena, kad jau šių metų kovą „Forbes“ paskelbtame turtingiausiųjų reitinge E. Batista nusirito iš septintos vietos į 100-ąją, kai jo turtas sumenko 19,4 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)