„Pagal darbo apmokestinimą Lietuva Europos Sąjungoje yra apie vidurį tarp šalių narių, o pagal kapitalo apmokestinimą Lietuva yra tarp tų, kurios kapitalą apmokestina mažiausiai. Mano supratimu, gana didelė darbo apmokestinimo problema ta, kad ypač maži atlyginimai, mažos pajamos yra apmokestinami gana smarkiai. Galbūt reikėtų apie tai galvoti“, – teigė A. Šemeta.

Jo manymu, prieš imantis ką nors keisti, reikia įvertinti padėtį aplinkinėse rinkose.

„Kapitalo apmokestinimo srityje yra turbūt didžiausia konkurencija apskritai pasaulyje, todėl priimant bet kokius sprendimus, reikia labai tiksliai įvertinti padėtį aplinkinėse rinkose, įvertinti padėtį konkurencingumo požiūriu, tačiau konkurencija mokesčių srityje tikrai yra naudinga“, – tikino A. Šemeta.

„Žinių radijo“ laida „Aš manau“ – kiekvieną šeštadienį 11 val. Šio šeštadienio studijoje apie tai diskutuos - Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta ir SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda. Laidą veda Aurimas Perednis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)