Marijampolės merijos Socialinių reikalų departamento Piniginės paramos skyriaus vedėja Vida Bružinskaitė dienraščiui „Lietuvos žinios“ patvirtino, kad į asmenų, pretenduojančių į socialines pašalpas ar kompensacijas už karštą vandenį bei šildymą, pajamas yra įskaičiuojama ne tik pensija, bet ir įvairios papildomos pajamos, tarp jų - emigravusių artimųjų siunčiamos piniginės perlaidos.

Pasak V.Bružinskaitė, kol kas pajamų iš užsienio nurodymas yra gyventojų sąžinės reikalas, tačiau ateityje planuojama gauti išsamesnius duomenis iš Valstybinės mokesčių inspekcijos. „Žadama, kad kitų metų pradžioje mums bus suteikta prieiga prie VMI duomenų apie gyventojų gaunamas pajamas. Tikimės, jog tuomet turėsime daugiau ir tikslesnės informacijos apie paramos prašytojų realias pajamas“, - dienraštis cituoja V.Bružinskaitę.

VMI komunikacijos vadovas Darius Buta „Lietuvos žinioms“ patvirtino, kad visų apskričių valstybinės mokesčių inspekcijos planuoja pasirašyti sutartis su savivaldybėmis ir keistis turima informacija apie paramos gavėjų pajamas, tad nuslėpti jas pašalpų ir kompensacijų prašytojams bus itin sunku.

Prognozuojama, kad šiemet Lietuvos gyventojai iš emigravusių artimųjų turėtų sulaukti rekordinės pinigų sumos - perlaidos gali siekti net 6 mlrd. litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (551)