„Kalbos apie gynybos bei infrastruktūros išlaidas paskatino investuotojų lūkesčius dėl šios dienos kalbos Kongrese, tad kilo tiek doleris, tiek iždo obligacijų pajamingumas“, – kalbėjo „Barclays“ banko vyresnysis strategas Shinas Kadota.

Po D. Trumpo pergalės JAV prezidento rinkimuose doleris šoktelėjo į didžiausias aukštumas per pastaruosius 14 metų, bet augimas pastaruoju metu sustojo administracijai nepranešant apie konkrečius finansinės politikos planus.

Tad investuotojų akys nukrypo būtent į kalbą Kongrese, kurioje iš prezidento tikimasi konkretesnių idėjų.

Kai kurie analitikai mano, kad jei D. Trumpas savo kalboje daug dėmesio skirs prekybos problemoms, tai gali į valiutų rinką įnešti nestabilumo.

„Akivaizdu, kad jei D. Trumpas minės konkrečias šalis, jų valiutos bus paveiktos. Didžiausia tikimybė, kad jo dėmesį patrauks Kinija, Vokietija, Japonija ir Meksika, t. y. šalys, su kuriomis JAV turi prekybos deficitą“, – kalbėjo „Mizhuo Bank“ analitikas Daisuke Karakama.

Per naktį doleris jenos atžvilgiu kilo 0,7 proc., iki 112,660 jenos.

Tuo tarpu euro kreivė buvo tolygi ir antradienio rytą Europos valiuta kainavo 1,0586 dolerio.

Didžiosios Britanijos svaro sterlingo kaina siekė 1,2430 dolerio, kai vakar svaras buvo kritęs iki žemiausio taško per 12 dienų – 1,2384 dolerio.

Šį kritimą paskatino gandai apie galimą antrąjį Škotijos nepriklausomybės referendumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)