Kol vieni laukia mažesnių kainų, kiti vis dar išeitį randa Lenkijoje, į jos prekybos centrus išsiruošdami dažną savaitgalį. Ar tikrai „Lidl“ parduotuvėje Suvalkuose viskas taip pigu? Dalijamės patirtimi.

Savaitgalį čia apsipirkinėjančių lietuvių daugiau negu pačių lenkų. Žmonės kraunasi pilnus prekių vežimėlius, kai kuriems į vieną viskas netelpa. Regis čia atvažiavę lietuviai stengiasi visko prisipirkti tiek, kad užtektų ilgam laikui.

Kainos „Lidl“ parduotuvėje Lenkijoje tikrai stebina. Kasininkei pasakius, kiek reikės mokėti, susimąstai, ar taip gali būti, nes, atrodo, perki tikrai nemažai.

Už kiek gi galima nusipirkti būtiniausių prekiųs?

Litras rapsų aliejaus kainavo 0,95 euro centus, kilogramas aukščiausios rūšies miltų – 0,33 euro centus, pusė kilogramo saliamio dešros – 3,70 eurus, 250 gramų vokiškos kavos – 1,75 eurus.

Pieno produktai čia irgi gerokai pigesni nei Lietuvoje. Už pusę kilogramo grūdėtos varškės sumokėjau 0,97 euro centus, už 275 gramus pusriebės varškės – 0,65 euro centus, už 450 mililitrų jogurto su vaisių gabaliukais – 0,41 euro centą, už 450 mililitrų grietinės – 0,39 euro centus.

Įvairių rūšių sūrių taip pat galima nusipirkti pigiau - 400 gramų fermentinio sūrio kainavo 1,70 eurus. Pigiau kainuoja ir ledai, pienas.

Už pusantro litro mineralinio vandens teko sumokėti 0,23 euro centus, aštuoni ritinėliai storesnio tualetinio popieriaus kainavo 1,10 eurus.

Geros kokybės šokoladą nusipirkau už 0,54 euro centus, 400 gramus sveriantį pakelį saldainių, primenančių „Bounty“ šokolado skonį – 1,50 eurus.

Kiekvienos išvardintos prekės perkant po vieną tektų sumokėti 14,22 eurus. Kadangi pirkau didesnį prekių kiekį ir taip pat įsigijau ne pirmo būtinumo prekių, sumokėjau kiek daugiau nei 50 eurų. Vežimėlis buvo pilnas. Lietuvoje šitiek prekių už tokią pat sumą nupirkti tikrai nepavyktų.

Dar vienas pastebėjimas: „Lidl“ parduotuvėje Suvalkuose kasininkės dirba labai spėriai, vos suspėji susidėti prekes, tad ir ilgos eilės prie kasų kaipmat išgaruoja.

Visgi reikia prisiminti, kad Alytų nuo Suvalkų skiria apie 100 kilometrų. Kad važiuoti apsipirkti apsimokėtų, reikia įvertinti, kokį kiekį prekių ruošiesi pirkti, pridėti kelionės išlaidas. Tiems, kurie gyvena arčiau, važiuoti apsipirkti į Lenkiją tikrai verta.

Kokios kainos bus Jazminų gatvėje Alytuje atsidariusiame „Lidl“ prekybos centre dzūkai pamatys jau netrukus. Prekybos centro statybos artėja prie pabaigos.

DELFI primena, kad „Lidl“ neskelbia savo atidarymo datos neskelbia, tačiau aktyviai stato parduotuves.