Pasak jo, tarnyba nustatė kai kuriuos importuojamos iš Lietuvos pieno produkcijos neatitikimus, susijusius su saugumo ir mikrobiologijos rodikliais, taip pat su vartotojų teisių apsaugos įstatymais. Teigiama, kad kai kuriais atvejais skelbiama pieno produkcijos sudėtis neatitinka tos, kuri nurodyta etiketėje.

Genadijus Oniščenka tarp Lietuvos įmonių, patekusių į šį juodąjį sąrašą, paminėjo „Pieno žvaigždes“, kuri produkciją Rusijoje, didžiausioje savo eksporto rinkoje, parduoda su prekės ženklu „Svalia“.

G. Oniščenka kiek anksčiau skelbė apie įvedamus apribojimus įvežti į Rusiją kai kurių Lietuvos gamintojų produkciją. Tuomet kompanijų sąrašas nebuvo skelbiamas.

Šios savaitės pradžioje „Rospotrebnadzor“ vadovas pareiškė, jog lietuviškuose pieno produktuose radus antibiotiko tetraciklino griežtinama iš Lietuvos importuojamų pieno produktų kontrolė.

Penktadienį Lietuvos Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo, kad iki šiol jokių oficialių pranešimų apie neatitikimus lietuviškoje produkcijoje iš atsakingų Rusijos institucijų nėra gauta ir nei vienai Lietuvos pieno perdirbimo įmonei eksporto apribojimai į Rusiją nėra įvesti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)