Teigiamas šakos užsienio prekybos balansas šiemet buvo 400 mln., pernai - 430 mln. litų. Eksporto dalis visame Lietuvos eksporte jau keleri metai nesikeičia - sudaro apie 20 procentų. Tokius duomenis Eltai pateikė Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacija (LATĮA).

Per septynis mėnesius eksportas į ES šalis išaugo 4,8 proc. ir sudarė 84,5 proc. viso lengvosios pramonės gaminių eksporto, į NVS šalis apimtys siekė 4,8 proc.

Asociacijos vadovai prognozuoja, jog šiemet šakos eksportas ir toliau išsaugos praėjusių metų lygį. Iš viso 2001 metais šis šalies ūkio sektorius eksportavo produkcijos už 3,3 mlrd. litų, o visos parduotos produkcijos apimtys siekė 3,7 mlrd. litų.

Per sausį - liepą šiemet palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai parduota tekstilės gaminių 6,1 proc., siūtų drabužių - 5,3 proc. daugiau, tačiau net 26,2 proc. smuko odos ir odos dirbinių apyvarta, avalynės pagaminta 169,8 tūkst. porų mažiau

(pernai 788,9 tūkst., šiemet - 619 tūkst. porų). Linų pluošto gamyba smuko nuo 3, 79 tūkst. iki 1,94 tūkst. tonų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją