Liepos 17 dieną Vilniaus apygardos teismas nusprendė išduoti lietuvį baudžiamajam persekiojimui. E. Rimašauskas šį teismo sprendimą apskundė.

Apeliacinį skundą dėl ekstradicijos rašytinio proceso tvarka šalims nedalyvaujant nagrinės šio teismo pirmininkas Algimantas Valantinas. Šio teismo sprendimas ekstradicijos byloje bus galutinis ir neskundžiamas.

Amerikiečių teisėsauga kaltina 48 metų E.Rimašauską iš „Google“ ir „Facebook“ apgaule išviliojus daugiau nei 120 mln. JAV dolerių (apie 103 mln. eurų).

Tuo metu Lietuvos piliečio advokatė teigia, kad jis turi būti teisiamas Lietuvoje, nes čia ir atliko įtartinus veiksmus.

JAV teisėsauga kaltina E. Rimašauską siuntus suklastotus laiškus į JAV įmones, juose apsimetant Azijoje registruotos įmonės darbuotojais. Amerikiečių atsiunčiamus pinigus jis, įtariama, nukreipė į savo valdomas banko sąskaitas Latvijoje ir Kipre. Pagal kaltinimus, nusikaltimai įvykdyti 2013-2015 metais.

Jungtinių Valstijų pareigūnai pateikė kaltinimus lietuviui dėl sukčiavimo, pinigų plovimo ir tapatybės vagystės. Už pirmuosius du gresia laisvės atėmimas iki 20 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)