„Gauti šį apdovanojimą mums yra didelė garbė ir kartu atsakomybė. „Namejsio žiedas“ apjungia ir suvienija mūsų broliškas tautas, taip pat įrodo, kad Lietuva ir Latvija gali vystyti savo ekonomiką ir plėtrą kartu. O mums „Likmere“ tai didžiulė paskata. Pernai investavome į gamybos apimties didinimą, beveik pasiekėme 50 mln. Lt planuotą pardavimų apyvartą. Šiais metais įmonė numačiusi dar didesnę plėtrą“, - po apdovanojimų kalbėjo Mindaugas Kasmauskis, „Likmere“, užsiimančios beržo lukšto gamyba, generalinis direktorius.

Antrinė „Latvijas Finieris“ įmonė Lietuvoje veikia nuo 1995 metų, kurioje dirba daugiau nei 80 žmonių. Antrąją ir trečiąją vietą pagal šioje nominacijoje pasidalijo kompanijos „Grifs AG“ ir „Citadele“.

Jau tradiciniu tapusį konkursą organizuoja Latvijos įmonių rūmai kartu su Latvijos ambasada Lietuvoje.

Renginio metu buvo įteikti apdovanojimai ir dar keturiose kategorijose. Populiariausio Latvijos prekės ženklo Lietuvoje nominacijoje paskelbti du laimėtojai – „airBaltic“ ir „Selga“. Juos rinko mūsų šalies vartotojai, balsuodami internete. Portalo DELFI lankytojai nugalėtojams skyrė atitinkamai po 26 proc. savo balsų. Nuo nugalėtojų šiek tiek atsiliko tokie prekių ženklai kaip „Karums“, „Dzintars“ ir „Riga Balzams“. Populiariausią latvišką prekės ženklą Lietuvoje rinko beveik 10 000 DELFI skaitytojų.

Apdovanojimai "Nameja Balva 2012"
Geriausiu Latvijos darbdaviu mūsų šalyje dėl daugiausiai įkurtų naujų darbo vietų (186) pripažinta „Grifs AG“, šį apdovanojimą pelnanti jau ketvirtus metus iš eilės. UAB „Grifs AG“ Lietuvos rinkoje veikia nuo 2003-čiųjų metų, o darbuotojų skaičius mūsų šalyje yra didesnis nei Latvijoje. Šiuo metu Lietuvos filiale dirba 766 darbuotojai. Sparčiausio augimo kategorijoje pirmąją vietą užėmė „Latvenergo prekyba“.

Taip pat renginio metu specialiu apdovanojimu pagerbtos ir Lietuvos bendrovės, pripažintos geriausiomis Latvijos įmonių partnerėmis praėjusiais metais. Jomis tapo įmonės „Biuro pasaulis“,„Swedspan Girių Bizonas“ ir „Baroca“ prekiaujanti ekologiškomis prekėmis.

Šiais metais į „Nameisio apdovanojimus“ pretendavo rekordinis Latvijos įmonių skaičius. Konkurse norą dalyvauti pareiškė 20 kompanijų: „Grifs AG“, „Likmere“, „Latvenergo Prekyba“, „Rīgas dzirnavnieks“, „Citadele“, „Milda“, „King Coffee Service“, „Lattelecom Technology“, „Madara Cosmetic“, „Latvijas balzams“, „NP Foods“, „Baltic Travel Group“, „Attirance“, „Karums“, „AirBaltic“, „Art Soapworks“, „Lauma Lingerie“, „Green OK“, „Baltic Miles“, „Dzintars“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)