Finansų institucijos vadovas Markas Carney jau ir anksčiau yra teigęs, kad Monetarinės politikos komitetas (MPC) gali mažinti palūkanų normas liepą arba rugpjūtį.

Manoma, kad rodiklį sumažinus nuo dabartinių 0,5 proc. iki 0,25 proc. bus siekiama skatinti Jungtinės Karalystės ekonomikos augimą po „Brexit“. Tiesa, nors dėl šio žingsnio rinkos nėra visiškai tikros, tačiau jo tikimybė analitikų prognozėse balansuoja ties 80 proc. riba.

Bendrovės „Hargreaves Lansdown“ vyresnysis ekonomistas Benas Brettellis teigia: „Pirmiausia atrodė, kad rugpjūtį didinimo tikimybė yra didesnė, tačiau smunkant ekonomikos statistikai, o rinkoms vis dar nerimaujant panašu, kad MPC nuspręs, jog veiksmų būtina imtis nedelsiant“.

Atliktos paslaugų ir statybų sektorių apklausos parodė, kad jose susidaręs smarkus nuosmukis; antrajame birželis įvardijamas prasčiausiu mėnesiu per pastaruosius septynerius metus.

Kita vertus, IG verslo analitikas Joshua Mahony kalba, kad ekonominių duomenų apie pokyčius po referendumo trūksta, o tai gali paskatinti centrinį banką susilaikyti nuo veiksmų: „Susidaro rimta galimybė, kad Markas Karnis mus nuvils ir atidės palūkanų normų mažinimą iki posėdžio rugpjūtį“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)