Ketvirtadienį D. Carney įspėjo, kad pasitraukimas sukeltų tokių grėsmių "kaip galima techninė recesija". Prieš narystę ES nukreiptos kampanijos dalyviai griežtai kritikuoja M. Carney poziciją ir ragina šį atsistatydinti. Centrinio banko vadovo atstovas spaudai tokius raginimus atmeta ir pabrėžia, kad centrinė finansų institucija "privalo" išsakyti savo vertinimus. M. Carney BBC korespondentui Andrew Marrui pareiškė, kad jis veikia nepriklausomai nuo politikos ir nesiūlo žmonėms kaip balsuoti.

M. Carney pabrėžė, kad Banko vaidmuo - "nustatyti rizikas, o ne sukryžiuoti pirštus ir viltis, kad rizikos išnyks".

Britai per birželio 23 d. vyksiantį referendumą turės pareikšti savo nuomonę, ar jie nori, kad šalis liktų Europos Sąjungoje, ar iš jos pasitrauktų.

M. Carney pastebėjo, kad komentuodamas apie galimą recesiją "Brexit" atveju, jis siekė laikytis "tiesios ir skaidrios" pozicijos britų tautos atžvilgiu. Anglijos centrinio banko vadovas atmetė teiginius, esą jis pažeidė nešališkumo mandatą ir savo komentaruose pabrėžė tik neigiamą pasitraukimo iš ES poveikį.

M. Carney paneigė pretenzijas, esą jis paržengė ribą skelbdamas pareiškimą dėl narystės ES. "Visiškai ne", - atkirto valdytojas. Bankas neturėtų "pasiduoti politiniam spaudimui nei iš vienos, nei iš kitos pusės", sakė M. Carney.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)