Svaro kursas rytinėje prekyboje po žymaus nuosmukio antradienį kilstelėjo 1,5 proc. iki 1,23 JAV dolerio už svarą. Antradienį svaro vertė JAV dolerio atžvilgiu buvo nukritusi daugiau nei 2 proc. iki 1,21 JAV dolerio, euro atžvilgiu - iki 1,10 euro.

Nuo birželį Jungtinėje Karalystėje vykusio referendumo dėl narystės Europos Sąjungoje (ES) svaro vertė nukrito maždaug 18 proc. JAV dolerio atžvilgu, iki žemiausio lygio nuo 1985 metų.

"Deja, svaro kurso nepastovumas greičiausiai išliks tol, kol atsiras daugiau aiškumo dėl "Brexit", - teigė IG rinkų analitikas Angusas Nicholsonas.

Kitas rinkų analitikas Neilas Wilsonas, atstovaujantis bendrovei "ETX Capital", pažymėjo, kad rinkoje nuotaikos dėl svaro pastarosiomis dienomis itin slegiančios ir kad dabar šios valiutos prekyba primena "besiformuojančios rinkos šalių valiutų prekybą". Jis pridūrė, kad Anglijos centrinio banko pareigūno komentarai svaro kursui nė kiek nepagelbėjo.

Anglijos centrinio banko monetarinės politikos komiteto narys, ekonomistas Michaelas Saundersas kiek anksčiau pareiškė, kad svaro kursas gali ir "toliau kristi", bet pastaruoju metu užfiksuota jo griūtis nesudaro tiesioginio pagrindo susirūpinimui. Šie komentarai rinkų vertinami kaip signalas, kad Anglijos centrinis bankas gali išsaugoti žemesnes palūkanų normas ilgesnį laiką.

Kai kurių rinkos dalyvių nuomone, svaro sterlingų kurso smukimui įtakos turėjo ir pranešimai apie tai, kad JAV bankai "Citi" ir "Morgan Stanley" gali perkelti savo personalą iš Londono. Tokios žinutės tik sustiprina susirūpinimą, kad užsienio investicijos gali būti traukiamos iš Jungtinės Karalystės.