„Brėžiama viršutinė amžiaus riba – 45 m. Tai yra aukso viduriukas, į ką orientuojasi darbdaviai. Jauni darbuotojai yra greiti, jiems dar viskas priešaky, jie dirbs įmonėje ne vienerius metus, generuos pelną, kurs, jie inovatyvūs, moka užsienio kalbas, naudotis kompiuteriu, gali vykti į ilgesnes komandiruotes“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo R. Karavaitienė.

Specialistė tikisi, jog situacija darbo rinkoje keisis, esą bandoma darbdaviams pasiūlyti puikių vyresnių kandidatų, nes jie už jaunuosius darbuotojus stengiasi ne ką mažiau.

„Kiekvienas mes skirtingai senstame psichiškai. Reikėtų darbdavių paklausti, kodėl jie taip griežtai užbrėžia tas ribas, kodėl orientuojasi vien tik į jaunimą. Yra labai daug aktyvių, besimokančių, nuolat tobulėjančių, kvalifikaciją keliančių vyresnio amžiaus žmonių. Jie labiau stengiasi, nes mato, kad ateina jaunoji karta, nenori atsilikti“, - teigė R. Karavaitienė.

Laida „Dienos klausimas“ transliuojama darbo dienomis 13.08 val.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.