Kredito unijos „Amber“ indėlininkai dėl jiems priklausančių draudimo išmokų į Medicinos banką gali kreiptis nuo rugsėjo 29 d. Tačiau, jeigu indėlininkai yra išvykę ar dėl kitų priežasčių negali šiuo metu atsiimti draudimo išmokos, jie tai galės padaryti ir vėliau, nes teisė į draudimo išmoką galioja 5 metus nuo draudžiamojo įvykio dienos.

Atvykstant į Medicinos banko klientų aptarnavimo padalinius dėl draudimo išmokos atsiėmimo, indėlininkams nereikia turėti indėlio sutarčių ar kitų dokumentų, pasirašytų su kredito unija „Amber“ – jiems tiesiog pakanka turėti galiojantį indėlininko asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą (jei dėl išmokos kreipiasi indėlininko įgaliotas asmuo) ar paveldėjimo dokumentus (jei kreipiasi paveldėtojai).

Medicinos banko klientų aptarnavimo poskyryje indėlininkas turės pasirinkti būdą atsiimti draudimo išmoką – ji gali būti grąžinta grynais pinigais, įskaityta į indėlininko sąskaitą Medicinos banke arba pervesta į kitą Lietuvos Respublikoje registruotą kredito įstaigą (banką ar kredito uniją). Pastaruoju atveju indėlininkas, atvykstantis atsiimti išmokos, turėtų žinoti savo sąskaitos, esančios kitoje kredito įstaigoje, numerį ir kredito įstaigos pavadinimą. Visi indėlių draudimo išmokų atsiėmimo būdai (grynais pinigais arba vienu pavedimu į kitą Lietuvoje esančią kredito įstaigą) indėlininkams yra nemokami.

Saugumo ir patogumo sumetimais, indėlininkams siūloma didesnes sumas grynaisiais pinigais atsiimti Medicinos banko Centro filiale.

Draudimo išmokos skaičiuojamos ir išmokamos eurais.

Kredito unijos pateiktais duomenimis, bendra mokėtinų draudimo išmokų suma siekia 20 mln. eurų, indėlininkų, kuriems priklauso draudimo išmokos skaičius – 1000. Draudžiamasis įvykis įvyko 2016 m. rugsėjo 20 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją