Čia įsikurti planuoja dvi naujos įmonės, žadančios sukurti daugiau kaip 20 naujų darbo vietų. Alytaus miesto savivaldybės administraciją jau pasiekė įmonių prašymai išnuomoti Pramonės parke esančius žemės sklypus, kuriuose bus pastatytos dvi gamyklos.

Įmonė „Juodas medis“ ketina išsinuomoti daugiau kaip vieno hektaro ploto žemės sklypą ir čia statyti medžio perdirbimo gamyklą.

Kaip teigė Alytaus vicemeras Tautvydas Tamulevičius, ši įmonė planuoja inovatyvią veiklą medžio perdirbimo srityje. Tačiau pirmiausia ji ketina gauti finansinę paramą savo projektui finansuoti pagal priemonę „Regio Invest LT+“ ir tik po to statyti gamyklą.

„Sutartyje yra numatyta, kad įmonė ne vėliau kaip per šešis mėnesius nuo sutarties pasirašymo privalo pateikti dokumentus, įrodančius projekto finansavimą. Jeigu jie per pusę metų to nepadarys, sutartis bus nutraukta. Tokios sąlygos pakankamai geros, nes mes niekuo nerizikuojame“, - sakė T. Tamulevičius.

Jei įmonė finansinę paramą savo projektui gaus, ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo žemės sklypo nuomos sutarties pasirašymo dienos ji įsipareigos pradėti statybas išnuomotame žemės sklype.

Taip pat per 24 mėnesius nuo žemės sklypo nuomos sutarties pasirašymo dienos įmonė turės investuoti ne mažiau kaip 779 tūkst. eurų statyboms vykdyti ir įrenginiams įsigyti ir ne vėliau kaip per 24 mėnesius nuo žemės sklypo nuomos sutarties pasirašymo dienos pradėti gamybą ir sukurti ne mažiau kaip 12 naujų darbo vietų.

Savo veiklą išnuomotame daugiau kaip 0,5 hektaro žemės plote Pramonės parke planuoja pradėti ir baseinų įrangą gaminanti įmonė „Luxe Pools“.

Jei Alytaus miesto savivaldybės taryba pritars įmonės ir savivaldybės investicijų sutarčiai, įmonė įsipareigos ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo žemės sklypo nuomos sutarties pasirašymo dienos pradėti statybas išnuomotame žemės sklype. Taip pat per 24 mėnesius nuo žemės sklypo nuomos sutarties pasirašymo dienos investuoti ne mažiau kaip 410 tūkst. eurų statyboms vykdyti ir įrenginiams įsigyti.

Dar vienas įsipareigojimas - ne vėliau kaip per 24 mėnesius nuo žemės sklypo nuomos sutarties pasirašymo dienos pradėti gamybos veiklą ir sukurti ne mažiau kaip 9 naujas darbo vietas.

Kad įmonės „Luxe Pools“ ir savivaldybės investicijų sutartis nenueis veltui ir įmonė tikrai pradės veiklą, vicemeras T. Tamulevičius neabejoja.

„Neturiu pagrindo galvoti, kad galėtų būti kitaip. Įmonė plėtrą planuoja iš savų finansų ir ji turi tam resursus. Jiems reikalingas palyginti nedidelis sklypas ir tai nėra didelės investicijos“, - kalbėjo T. Tamulevičius.