Klientų gausa šiemet pasigirti negali nei Alytuje, nei užmiestyje įsikūrę viešbučiai. Nors, pasak verslininkų, viešbučių paslaugų kainos palankios ir gal net šiek tiek mažokos, poilsiautojai mieliau renkasi viešbučius kituose miestuose.

„Nykios gatvės ir nykus Alytus. Aš neverkiu, nesiskundžiu. Čia gal reiktų verkt valdininkams, kurie virkdo visus Alytaus gyventojus. Išgyventi išgyvename, bet verslininkams tai – kažkoks žaidimas. Tai - vieni prasčiausių metų.

Praėjusieji ir prieš tai buvę metai Alytaus viešbučiams buvo visai geri. Po Rusijos embargo padėtis pasikeitė. Rusai buvo mūsų pagrindiniai klientai, atvažiuodavo verslininkai, o dabar jie pravažiuoja pro Alytų“, - sakė viešbučių „Odė“ ir „Vaidila“ vadovas Romualdas Žukauskas.

Pasak jo, miesto svečiai Alytuje pasigenda renginių, veiklos, pramogų, todėl mieliau pasirenka Druskininkus. „Gyvename neblogai, bet gali būti ir geriau“, - tikino skųstis nenorintis R. Žukauskas.

Kad padėtis šiais metais prastesnė nei pernai, patvirtino ir Radžiūnuose esančio viešbučio „Dzūkijos dvaras“ savininkė Giedrė Aldonienė.

„Galbūt orai turėjo įtakos, liepos mėnuo buvo prastas. Gal žmonės tiesiog labiau pradėjo pinigus skaičiuoti“, - svarstė G. Aldonienė.

Jos teigimu, viešbučių paslaugų kainos Dzūkijoje išlikusios tokios pat, kokios buvo ir prieš euro įvedimą.

„Minimalus darbo užmokestis kilo du kartus, o kainos viešbučiuose nuo perėjimo prie eurų taip ir liko nepasikeitusios. Vien maistas kiek pabrangęs. Reikia ir darbuotojams darbo užmokesčius sumokėti, ir administratoriui, ir už elektros, valymo paslaugas“, - apie kainas viešbučiuos kalbėjo G. Aldonienė.

Pasidomėjus, kiek Alytuje savaitgalį kainuotų nakvynės kaina kambaryje su dvigule lova, paaiškėjo, kad kaina viešbučiuose siektų nuo 30 iki 60 eurų, apartamentuose – 80 eurų. Jeigu būtų pageidaujama nakvynės su pusryčiais, kaina padidėtų dar keliais eurais.