Miesto taryba yra priėmusi sprendimą, kuriame nustatyta, kokie renginiai Sporto ir rekreacijos centro bazėse gali vykti iš centrui skirtų vietinio biudžeto lėšų. Tai respublikinės ir tarptautinės varžybos, mokymo įstaigų renginiai ir pratybos, nustatyta veikla sporto projektuose, kurių per metus vykdoma apie 90 įvairiose sporto šakose, savivaldybės organizuojami sporto ir kultūros renginiai. Visi jie, išskyrus kai kurias respublikines ir tarptautines varžybas, nemokami.

Pastaruoju metu, iš europinių fondų rekonstravus Sporto rūmus ir stadioną, atsiranda vis daugiau įstaigų ir organizacijų, kurioms šios bazės suteikiamos nemokamai sporto, kitiems renginiams arba kurios vykdo savivaldybės biudžeto finansuojamus projektus – organizuojamus konkrečius renginius ir pačios parduoda bilietus į juos. Tokių pasipinigautojų atsiranda apie dešimt per metus. Kad neatsirastų siekiančiųjų keleriopos naudos iš savivaldybės, miesto taryba priėmė sprendimą, kuriame numatyta, jog įstaigoms ir organizacijoms, vykdančioms sportinius ir kitus renginius Sporto ir rekreacijos centro bazėse iš vietinio biudžeto lėšų, skirtų centrui, draudžiama parduoti bilietus į juos. Bilietus gali parduoti pats centras arba renginiai turi vykti nemokamai.

Kaip sakė miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis, tokio draudimo parduodant bilietus prireikė ir dėl kitos priežasties – centro bazės rekonstruotos gavus europinę paramą, pagal finansavimo įsipareigojimus jose vykdoma veikla negali sudaryti prielaidų gauti papildomų pajamų fiziniams ir juridiniams asmenims. Šis draudimas negalioja toms įstaigoms ir organizacijoms, kurios apsimoka pagal miesto tarybos nustatytas centro teikiamų paslaugų kainas.

Sporto rūmų didžiosios salės išplėtimas atsiėjo apie 28 mln. litų, stadiono rekonstrukcija per tris etapus – beveik 22 mln. litų. Didžioji dalis lėšų gauta iš europinių fondų.

Sporto ir rekreacijos centro miesto bendruomenei teikiamos paslaugos savivaldybei kainuoja daugiau kaip 4 mln. litų per metus.