Krizės sukeltas ekonomines problemas Rusijoje gilina savi sunkumai. „Konkrečiai – priklausomybė nuo energijos šaltinių. 40 proc. pajamų į biudžetą ir 40 – 45 proc. Rusijos BVP sudaro naftos ir dujų pardavimo pelnas. Per antrą ekonominės krizės bangą Rusija dėl to gali patirti dvigubą smūgį“, – teigė buvęs ministras.

Pagrindinė ekonomikos užduotis, anot A. Kudrino, kelerius metus išlaikyti žemo lygio infliaciją. Šis veiksnys turėtų padidinti bankų užtikrintumą dėl rytojaus. Buvusio finansų ministro nuomone, padėtis dėl nacionalinės valiutos kurso nevienareikšmiška, vyriausybei teks rinktis mažesnę blogybę.

„Sustiprinus rublį, atpigs ir padidės importas, sumažės eksportas bei problemų dėl šalyje pagamintos produkcijos realizavimo. Jei kurso nestiprins, o pinigus skirs ekonomikai, padidės infliacija“, – aiškino A. Kudrinas.

2011 m. pinigų Rusijos ekonomikoje padaugėjo 31 proc. „Ankstesnį dešimtmetį ekonomikoje vyravo paklausa. Dabar reikia pasiūlos, investicijų modelio. Tam reikia didesnio konkurencingumo, kad įmonės turėtų daugiau laisvės, kad valstybė mažiau kištųsi į jų veiklą. Reikalingas kelerių metų trukmės planingas, nuoseklus darbas“, – sakė A. Kudrinas.

Anksčiau A. Kudrinas yra sakęs, kad pasaulyje įsisiūbuoja finansų krizė ir veikiausiai nepavyks išvengti ekonomikos recesijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją