"Be abejo, lieka ir daug darbų, kuriuos dar turime padaryti, tarp jų užkirsti kelią ir šešėlinei prekybai turguose tomis pačiomis akcizinėmis prekėmis", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

"Ne kartą esu kartojęs, jog nuo gegužės 1 dienos kasos aparatai bus įvesti ir vadinamoje "gariūninėje" prekyboje. Matome aktyvias muitinės pareigūnų pastangas stabdyti ir tokias smulkias landas nelegaliam prekių įvežimui, kai kas dėl to nėra patenkinti, bet mes ir toliau ryžtingai einame šiuo keliu ", - pridūrė premjeras.

Nuo gegužės 1-osios kasos aparatus privalės naudoti visi prekiaujantieji dengtose patalpose turguose. Dabar juos privalo naudoti tik prekeiviai maisto produktais.

Premjeras dar kartą pakartojo, kad 2011 metų biudžetas yra įvykdytas "neblogai", o fiskalinis šalies deficitas sumažėjo nuo 8 iki beveik 5 procentų.

"Vienos eilutės buvo neįvykdytos, kitos buvo viršytos. Bendro biudžeto rezultatai tikrai yra neblogi. Noriu priminti, kad 2011 metus pradėjome su deficitu, siekusiu beveik 8 proc., o baigėme su netoli 5 proc. Taigi planai buvo ambicingi ir pakankamai neblogai įvykdyti. Be abejo, matome atskiras eilutes, kur iš tikrųjų yra verta galvoti apie papildomas priemones, turiu omeny, to paties akcizo surinkimą, kuris priklauso nuo to, kaip pavyksta užkardyti kelią nelegaliai akcizinių prekių kontrabandai į Lietuvos rinką", - kalbėjo A.Kubilius.

Pernai daugiau nei planuota surinkta pridėtinės vertės ir gyventojų pajamų mokesčių, tačiau mažiau akcizų ir pelno mokesčio.

Daugiausiai pajamų surinkta iš pridėtinės vertės mokesčio (PVM) - 8,503 mlrd. litų - 244 mln. litų (2,9 proc.) daugiau negu planas, iš akcizų - 3,178 mlrd. litų - 298 mln. litų (8,6 proc.) mažiau, pelno mokesčio - 873,1 mln. litų - 306 mln. litų (25,9 proc.) mažiau.

Lietuvos valstybės biudžetas be Europos Sąjungos (ES) paramos pernai gavo 16,482 mlrd. litų pajamų - 416 mln. litų (2,5 proc.) mažiau negu buvo planuota.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją