Kaip žurnalistams teigė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, socialiniams partneriams nepavyko sutarti dėl darbo dienos valandomis skaičiavimo, įspėjimo apie atleidimą iš darbo terminų, išeitinių kompensacijų bei atostogų skaičiavimo kalendorinėmis ar darbo dienomis. Tačiau profsąjungoms pavyko išsikovoti, kad iš siūlomų Darbo kodeksų pakeitimų būtų pašalinta nuostata, leisianti darbdaviui atleisti darbuotoją, kai jis sulaukia 65 metų amžiaus.

D. Jankauskas teigė, kad šiuo metu yra tokios ekonominės sąlygos, kad reikia rinktis tarp laikino darbo arba jokio, todėl siūlomas kodekso pakeitimas yra būtinas. „Turime sudaryti visas galimybes steigti kuo daugiau darbo vietų ir mažinti nedarbą“, - dabartinį Darbo kodeksą kritikavo ministras.

Vyriausybė nuolat pabrėžia, kad lankstumo Darbo kodeksui suteikimas yra būtinas naujų darbo vietų kūrimui ir verslo augimo skatinimui.

„Tenka apgailestauti, kad Trišalėje taryboje nebuvo pasiekta sutarimo dėl viso darbo santykių lankstumo paketo. Su nustebimu turiu konstatuoti, kad, deja, Trišalės tarybos partnerių, ypač profsąjungų, nejaudina rūpesčiai tų žmonių, kurie šiandien neturi darbo. Bedarbiai lieka už socialinių partnerių interesų ribų“, - po Vyriausybės posėdžio kalbėjo premjeras Andrius Kubilius.

Ministras pirmininkas dar kartą tikino, kad darbo santykių lankstumas yra viena efektyviausių priemonių, esant šiandieninei ekonominei situacijai, mažinti nedarbą.

„Darbo santykių lankstumo keliu eina ir Ispanija, ir Italija, ir visa eilė kitų valstybių. Ne kartą Europos Komisija ir kitos institucijos nurodė gerinti darbo sąlygų reglamentavimą, kuris kol kas yra nelankstus ir neleidžia verslui kurti darbo vietų“, - teigė A. Kubilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (550)