Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios”, Jankauskai apie savo kavinę pradėjo svajoti susituokę Airijoje. Vos pradėjus kurtis greitai tapo aišku, kad net steigiant mažąją bendrovę to, kas užsidirbta Airijoje, tikrai neužteks. Teko skolintis iš artimųjų.

Apskritai, anot Povilo, Lietuvoje pradėti verslą, net ir žinant, kokie reikalavimai keliami viešojo maitinimo įmonėms, ilgai neužtruko. Pusantro mėnesio prireikė įsteigti įmonę, suremontuoti patalpas ir gauti visų kontroliuojančių žinybų leidimus. Būtų užtrukę ilgėliau, jei ne galimybė steigimo dokumentus tvarkytis internetu ir jei ne Utenos verslo informacijos centro dalykinė parama.

Utenos informacijos centro vadovė Irina Šerkšniova džiaugiasi sugrįžėlių entuziazmu. „Uteniškiai – ne vilniečiai, į kavines retai užeina. Nebus lengva jauniems verslininkams įsitvirtinti, bet tikrai nuoširdžiai trokštu, kad jiems pasisektų", – sakė Utenos verslininkų patronė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)