"Tai žingsnis į priekį. Aš manyčiau, kad mes galėjome svarstyti ir apie didesnį minimalios mėnesio algos didinimą. Galimybės leidžia kalbėti ir apie tūkstantį litų. Matyt, toks yra sprendimas - 850 litų. (...) Aš manyčiau, kad ir mes galėtume tą tikrai turėti (1 tūkst. litų MMA - BNS) be jokių rinkiminių pažadų. Tūkstantis yra įmanoma", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė A.Čaplikas.

Nuo trečiadienio MMA didėja 50 litų ir sieks 850 litų. A.Čapliko nuomone, MMA iki 1 tūkst. litų nepadidinta dėl "politinės valios nebuvimo, kitokio matymo arba baiminantis antrosios krizės bangos".

"Aš manau, kad viskas bus gerai. Nežlunga paprastai tokie deriniai kaip Europos Sąjunga ir nežlunga euras taip paprastai be pasaulinio karo. Tai yra neįmanoma. Aišku, yra problemų, bet tos problemos yra žinomos", - teigė A.Čaplikas.

Pasak jo, Lietuva turi vertinti ekonomikos padėtį Europos Sąjungoje, bet nepanikuoti.

"Negalima taip žmonių gąsdinti visą laiką. Jie negali gyventi nuolatinėje baimėj, juk gyvenimas eina. Tiesa - viduryje, visada reikia apie viską žinoti, bet nereikia gąsdinti žmonių, nereikia nuolat laikyti žmonių įtampoje. Aš suprantu, kad rinkimai ateina, kad mūsų koalicijos partneriai mėgėjai laikyti visuomenę įtampoje prieš rinkimus", - sakė A.Čaplikas.

MMA didinimas palies daugiau kaip 200 tūkst. darbuotojų, tarp jų ir 38 tūkst. biudžetinių įstaigų darbuotojų.

Statistikos departamento duomenimis, 2011 metų spalio mėnesį MMA gavo 20,8 proc. visų darbuotojų (dirbančių visą darbo laiką – 11,2 proc. visų darbuotojų). Daugiausia darbuotojų, dirbusių visą darbo laiką ir gavusių MMA, buvo apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veikloje – 33,9 procento visų šios veikos darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)