"Jeigu pastebėjote, tie, kurie anksčiau mus kritikavo, kad dėl to išaugs nedarbo lygis, kad padidins emigraciją, aš manau, kad šita kritika slopsta, mažėja. Aš manau, kad tai yra teisingas sprendimas, nes žmonių, gyvenančių žemiau skurdo ribos, skaičius nemažėja Lietuvoje", - šeštadienį partijos tarybos posėdyje kalbėjo socialdemokratų lyderis premjeras A.Butkevičius.

Skaičiuojama, jog MMA pakėlimui iki 1 tūkst. litų nuo kitų metų pradžios reikės 160 mln. litų, iš kurių apie 62 mln. litų tenka valstybės biudžetui. Valstybės tarnautojų algų kitąmet didinti neplanuojama.

Ekonomistas ir Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis naujai šalies valdžiai siūlo vertinti šalies ekonomikos galimybes ir neskubėti didinti MMA.

Tuo metu vieno didžiausio Lietuvoje komercinio banko "Swedbank" analitikas Nerijus Mačiulis yra sakęs, jog MMA didinimas sukels didesnę infliaciją.

Dabar MMA yra 850 litų - nuo šių metų liepos ji padidinta 50 litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)