Žino, mat, kad esu ne tik maisto žinovas, bet ir sportiškas žmogus. Todėl nusprendėme, pasitarę su mano treneriu Andriumi Pauliukevičiumi, pakeliauti po kelis sporto klubus sostinėje, didelius ir mažus, brangius ir pigius, kiekviename po treniruotę padaryti, ir surašyti įspūdžius, ir dar hanteliais įvertinti.

Anksčiau mudu su Andriumi sportavome tokiame „Body Gym“, kuris buvo prie Sporto rūmų ir atvirojo baseino griuvėsių. Nežinau, ar tai sutapimas, bet po pusantrų metų mūsų intensyvių treniruočių viską aptvėrė tvora ir tą sporto klubą buvo nuspręsta nugriauti, ir vietoje jo pastatyti gyvenamuosius namus. O aš juk nieko tyčia ten negadinau. Atsiprašau, jei kas buvo ne taip. „Body Gym“, sako, turi būti atkurtas kitoje vietoje, bet ar man parduos abonementą, tai dar didelis klausimas.

Paskui važinėjome į prekybos centrą „Ozas“, ir ten esantį „VS Fitness“. Parašysime ir apie jį, kai ateis laikas.

Bet šiandien mes pasirinkome „Muscle Makers“, mažai kam žinomą, nes pasislėpęs Karoliniškėse, tarp klaikių daugiabučių, buvusios bilijardinės ir baro pastate. Sporto klubas atsidarė 2015 metais, ir, vieno trenerio liudijimu, vis dar užeina užsimiršę senieji lankytojai – kas alaus nori, kas cigarečių. Nei vieno, nei kito negauna.

Pirmas įspūdis – šviesu, erdvu, pirmame aukšte kondicionieriaus nėra (tuščia jo, nuo jo tik ligos ir peršalusi gerklė), bet yra atidaromi langai. Man treniruotė pasirodė labai smagi, nes nebuvo tų kiniškų treniruoklių, kurie yra per maži mano ūgiui, ilgoms rankoms ir platiems pečiams, nebuvo spoksančių durnelių ir visi atėjo sportuoti, o ne vieni prieš kitus rodytis, bet pažiūrėkim, ką sako profesionalus treneris.
Sporto klubas atsidarė 2015 metais, ir, vieno trenerio liudijimu, vis dar užeina užsimiršę senieji lankytojai – kas alaus nori, kas cigarečių. Nei vieno, nei kito negauna.
Andrius Užkalnis

Andrius Pauliukevičius, jei nežinote, yra kultūristas, Europos čempionas, kelių knygų autorius ir garsiausias šiuo metu treneris šalyje, kurio klientai atvyksta konsultacijoms net iš kitų šalių. Andrius, be to, yra šventos kantrybės žmogus, nes dirba su manim. Bet ne visi gali dirbti paprastus darbus: kai ką turi juk veikti ir antžmogiai.

Andrius rašo apie „Muscle Makers“: „Į klubą atvažiavau beveik pusvalandžiu anksčiau nei reikėjo. Ne specialiai, taip susidėliojo mano dienos grafikas. Kadangi šiek tiek trūko miego, pamaniau: išgersiu kavos. Taip, aš geriu kavą ir ją geriu prieš treniruotę, o pietų miegą miegu po jos. Kava miego trūkumo nešalina, tik leidžia lengviau tos laimingos valandos sulaukti.

Labai svarbu miegoti pakankamai, kas mano atveju yra bent jau 7 valandos per parą, nes salėje Jūs duodate impulsą riebalams degti ir raumenimis augti, bet pats procesas vyksta miego metu. Jei miegate nepakankamai, jis neturi kada vykti ir tada Jūs patys nubraukiate didžiulę savo darbo dalį.

Man žengiant pro duris, administratorė pasisveikino greičiau, nei aš spėjau ją pamatyti. Pasirodė, lyg manęs lauktų. Ne, ji nežinojo, kad ateisiu ir tai yra komplimentas pačiai merginai ir tiems, kurie ją priėmė į darbą. Bare (sporto klube tai irgi vadinama baru, tik ten yra kava, arbata, vanduo ir baltyminiai kokteiliai) jie turėjo juodos kavos, baltos kavos, kapučino, dar kažkokios ir dar kažkokios, bet man tai jau nebuvo suprantama, nes net degalinėse man kavą gamina žmona. Tik ji žino, ką ten reikia paspausti ir ką įpilti. Užsisakiau juodos su pienu, nes tai buvo kažkas, ką moku ištarti.

„Su saldikliu, ar su cukrumi?“ – klausia manęs mergina. Teisingai! Sportininkai nevartoja cukraus, bet jie mėgsta, kad būtų saldu ir dėl to vartoja saldiklius, bet tai pirma vieta, kur man pasiūlė saldiklio ir kur saldiklio turi būti.
Jei mums reikia treniruoklio, užsidedame svorį ir jį naudojame. Kas čia naujo? Nauja, lyginant su daugeliu klubų yra tai, kad prieš tai nereikia nusiimti svorių, kuriuos po savęs paliko vis dar gyvenantys pas mamą. Jų lėkštę, pavalgius manų košės su vyšnių uogiene, išplauna mama, todėl jie neturi suvokimo, kad svorius po savęs reikia nusirinkti pačiam.
Andrius Pauliukevičius

Pačiame klube aš ne pirmą kartą.

Kelis kartus Feisbuke esu sakęs, kad tai geriausia vieta treniruoti kojas, nes tiek daug treniruoklių kojoms, kiek yra „Muscle Makers“, nėra pristatyta nei viename kitame sporto klube Vilniuje.

Beje, patyręs atletas, apžiūrinėdamas salę, ją pirmiausiai vertina pagal treniruoklius kojoms ir po to nugarai.

Kodėl? Todėl, kad viskam kitam užtenka štangos ir hantelių. Su jais jau galima išsiversti. Taip, kojoms yra pritūpimai su štanga, įtūpstai ir štangos trauka, bet be treniruoklių nieko daugiau nepadarysi.

Andrius Užkalnis šiandien irgi treniruoja kojas. Jo treniruočių programa nėra klasikinė: pirmadienį – krūtinė ir bicepsas, pirmadienį – krūtinė ir bicepsas, pirmadienį – krūtinė ir bicepsas.“ Čia A. Pauliukevičius kalba apie tuos, kas nusprendžia nuo pirmadienio sportuoti, pasistengia prie byckos ir grudako, ir paskui viso gero iki kito pirmadienio, paaiškinsiu aš jums.

Treneris tęsia: „Treniruotę pradedame nuo dviejų pratimų ant kilimėlio pilvo presui ir vieno juosmeninei nugaros daliai. Pirmame aukšte tam vietos nėra, bet antrame yra dvi salės su veidrodžiais, kilimėliais, kamuoliais, TRX diržais ir kitais kankinimo įrankiais, tik reikia užlipti laiptas. Jei užlipti laiptais sunku, ligoninėse būna liftai. Pasigedau tik ilgos medinės lazdos, bet tai tėra kelių eurų investicija iki beveik tobulos salės komplektacijos.

Toliau tęsiame pirmame aukšte. Aš tai jau žinojau, bet galiu pakomentuoti: akivaizdu, kad treniruoklius rinko kažkas, kas treniruojasi pats. Tai galima sakyti, lyginant įrangą su įranga kituose klubuose, kur ji atrodo gražiau, bet daugybė treniruoklių nesukuria tokio krūvio, kokio iš jų tikiesi. Atlieki spaudimą krūtinei ir jauti pečius, arba treniruoji priekinę šlaunų dalį, o skauda kelius. Be to, jų nustatymas naujokui gali trukti ilgiau nei trijų serijų atlikimas.

Dar vienas vykusiai sukonstruoto treniruoklio požymis tas, kad nereikia naudoti didelio svorio tam, kad smarkiai apkrautum treniruojamus raumenis.

Jei mums reikia treniruoklio, užsidedame svorį ir jį naudojame. Kas čia naujo? Nauja, lyginant su daugeliu klubų yra tai, kad prieš tai nereikia nusiimti svorių, kuriuos po savęs paliko vis dar gyvenantys pas mamą. Jų lėkštę, pavalgius manų košės su vyšnių uogiene, išplauna mama, todėl jie neturi suvokimo, kad svorius po savęs reikia nusirinkti pačiam.

Kodėl tokia tvarka yra „Muscle Makers“?

Klubo klientai elgiasi taip, kaip iš jų reikalauja treneriai, o treneriai elgiasi taip, kai iš jų reikalauja klubo savininkai, antraip jie lekia iš darbo ir iš naujo kuria gyvenimo aprašymą. Aš nemačiau, kad treneriai sėdėtų prie kompiuterio ir tikrintų kiek like‘ų gavo po naujausia nuotrauka.

Mums nereikėjo trenerių pagalbos, aš ir pats žinau, kad štanga turi du galus ir ją reikia imti per vidurį, bet jie visą laiką sukiojasi kažkur aplink. Netikrinau jų žinių, bet pagal tai, kaip atrodo, nenustebčiau sužinojęs, kad kažką išmano.

Muziką salėje irgi parenka treneriai. Man ne visa muzika patinka ir tai yra tik mano problema, tačiau, praleidęs ten kelias valandas (po Andriaus treniruotę padariau pats; vis tiek vienkartinis apsilankymas jau buvo apmokėtas ir mano pragmatiškumas paėmė viršų, be to, lyg tyčia, o gal ir tyčia, man irgi buvo kojų diena), neišgirdau, kad grotų ta pati rauda, o kitur tai – neretas atvejis.“

Klausiu Andriaus, tai kokia gi išvada?

„Pauliukevičiaus verdiktas: klubo šeimininkai iš jo išspaudė jei ne viską, tai beveik viską, ką galima išspausti. Jame yra pakankamai veidrodžių selfiams, jei mėgstate tai daryti, ir toms, kurios tikrai gerai atrodo, aš primygtinai siūlyčiau šio įpročio nekeisti. Ir taip pat labai gera įranga ir darbinė atmosfera tiems, kuriems iki to dar reikia padirbėti. Ir aš ten tai padarysiu.“

Aš nuo savęs pridursiu, kad dar patiko ir spintelės, rakinamos ne kokiais kodais ar panašiais dalykais, o normaliais, senamadiškais rakteliais, ir pakankamai daug vietos persirengti. Man šis klubas pasirodė, kaip sportininkų įstaiga, įrengta rimtiems sportininkams, o ne išsidirbinėtojams. Vienkartinis dienos mokestis - €5,00, mėnesio abonementas – nuo €25,99.

Penki hanteliai iš penkių.

Muscle Makers, V.Maciulevičiaus g. 51, Vilnius. Tel. +370 658 51111. Tinklalapis. Facebook profilis.
Nuo pirmadienio iki penktadienio – nuo 06:30 iki 22:30, savaitgaliais nuo 09:00 iki 21:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (679)