Pasaulinėje ekonomikoje "labai stiprus euras" tokiose šalyse, kaip Ispanija ir Portugalija, kurios sunkmečiu įgyvendino svarbias reformas, apsunkins galimybes sulaukti "reformų, pavyzdžiui, eksporto srityje, vaisių", per šeimų verslo kongresą Berlyne kalbėjo A. Merkel.

Vokietija, viena didžiausių pasaulio eksportuotojų, pastaraisiais mėnesiais naudojosi nusilpusio euro privalumais, nes silpnesnis euras daro eksportuojamas prekes pigesnes.

Kalbėdama apie Graikiją, A. Merkel sakė turinti vilčių, kad vis dar galima rasti susitarimą tarp Atėnų ir jos kreditorių. "Jeigu bus noras, bus ir būdas, tačiau norą turi pareikšti visos pusės, todėl svarbu toliau kalbėtis vieniems su kitais".

Graikija pareiškė turinti pasiekti susitarimą su savo kreditoriais iki birželio 18 dienos, taip būtų užkirstas kelias šalies nemokumui.

Ketvirtadienį Briuselyje Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pareigūnai pasitraukė iš derybų su graikų politikais ir išskrido namo. Anot jų, toks sprendimas priimtas dėl vis dar išliekančių "milžiniškų skirtumų".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)