Dirbtuvesmeikeriams“ (angl. makers) „Green Garage“ A. Matsianiuk atidarė praėjusių metų rugpjūtį, tačiau šiuo metu dirbtuvės įmantrių daiktų pasigaminti norintiems klientams uždarytos.

Kaip portalui DELFI teigė „Green Garage“ direktorius Marius Ribokas dirbtuvės kelsis į naujas patalpas ir neveiks apie tris savaites.

„Neužsidarėme, tiesiog yra planai persikelti į kitas patalpas“, – teigė jis.

Pasak M. Ribokas, kaip tik šiuo metu vyksta naujų patalpų paieškos ir derybos.

„Alisa buvo įkūrėja ir kadangi nori atidaryti dirbtuvių filialą ir Maskvoje, tai šiuo metu yra ten“, – kalbėjo pašnekovas.

"Green garage" kūrybininių dirbtuvių atidarymas

M. Ribokas sakė, kad tariantis dėl naujų dirbtuvių patalpų taip pat ieškoma naujų partnerių. Iki šiol kūrybinės dirbtuvės buvo įsikūrusios sostinės Konstitucijos pr.

Su pačia A. Matsianiuk portalui DELFI susisiekti nepavyko.

Interviu portalui DELFI A. Matsianiuk yra teigusi, kad įkurti kūrybines dirbtuves, kurios padėtų populiarinti „meikerių“ kultūrą Lietuvoje, paskatino susidūrimas su daug kūrybingų žmonių Lietuvoje.

„Apskritai tai bet kokioje pasaulio šalyje, bet kuriame mieste ar net kaimelyje yra bent kelios vietos, kur žmonės kažką daro savo rankomis. JAV išsivysčiusi ir ištisa „meikerių“ ideologija.

Ji, beje, kadaise buvo ir Sovietų sąjungoje – vadinosi „Jaunasis technikas“. Tokia veikla buvo visokeriopai skatinama valstybės. Apskritai senais laikais bet kokia erdvė, kur buvo kažkas veikia, būdavo vadinama maker space [lietuviškai tikriausiai galima būtų sakyti „rankdarbių kampelis“ - red.]. Močiutė kampelyje laiko savo mezgimo priemones ir ten mezga? Maker space!.

Tėčio garažas, kur jis taiso taburetę? Maker space! Visa tai virto žmonių, norinčių pagerinti pasaulį savo rankomis, judėjimu – Maker movement. Na o mes visokeriopai tą judėjimą remiame ir norime, kad štai čia, šioje vietoje, žmonės visokiausius dalykus darytų savo rankomis“, – tuomet pasakojo „Green Garage“ sumanytoja.

Interviu A. Matsianiuk teigė į projektą investuosianti apie 300 tūkst. eurų. 36 metų moteris prieš tai dirbo žaidimų bendrovėje „Game Insight“, kurios biuras iš Maskvos persikraustė į Vilnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)