Dar visai neseniai Rusija buvo pagrindinė baltarusiškos produkcijos realizavimo rinka, tačiau smukus rublio kursui eksportas į Rusiją tapo nuostolingas, prezidentui teigė A. Kobiakovas. Pasak jo, vien per pirmuosius 2015 metų mėnesius Baltarusijos gamintojai, tiekdami savo produkciją Rusijai, prarado 900 milijonų dolerių (822 milijonus eurų). Todėl Minskas ketina „diversifikuoti eksportą“ ir su savo tekstile bei maisto produktais eiti į naujas rinkas.

Vis dėlto, A. Lukašenkos teigimu, tuo pat metu Rusija sistemingai padeda Baltarusijai, šalys susitarė kartu ieškoti išeities iš susidariusios situacijos.

Baltarusijos prezidento turimais duomenimis, šalies ekonomikoje pastebimos teigiamos tendencijos – valstybė pildo valiutos atsargas gyventojų ir juridinių asmenų santaupų sąskaita.

„Jeigu anksčiau mes išmesdavome valiutą, „deginome“ aukso ir užsienio valiutos rezervus, tai šiandien juos papildome. Juridiniai ir fiziniai asmenys parduoda valiutą. Tai gera procesas“, – pažymėjo A. Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas įsitikinęs, kad monetarinė politika turi užtikrinti ekonomikos plėtrą. „Tačiau tai nereiškia, kad mes turime atsisakyti griežtos politikos. Reikia kredituoti tokius projektus, kad pagaminta produkcija galėtų būti garantuotai realizuota. Jeigu to nėra – pinigų nėra“, – sakė A. Lukašenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)