Tai reikštų didesnes pajamas tiems, kurie gauna nedidelę algą arba augina vaikus.

„Noriu aiškiai pasakyti, kad pirmiausia mūsų koalicijos, socialdemokratų tikslas – didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD). Šis dydis jau siekia 200 eurus. Taip pat už kiekvieną vaiką NPD siekia 120 eurų. Kitais metais esame numatę, kad jis būtų tikriausiai apie 310 eurų, už kiekvieną vaiką galėtų būti iki 200 eurų. Taip pat yra išsakytos mintys, [...] kad PVM tarifą reikia mažinti šviežiai ir atšaldytai mėsai“, - interviu LRT radijui teigė jis.

DELFI primena, kad NPD nuo šių metų sausio didėjo nuo 166 eurų iki 200 eurų. Taip pat dukart – iki 120 eurų– didėjo ir papildomas NPD už kiekvieną auginamą vaiką.

200 eurų NPD šiuo metu taikomas žmonėms, kurie uždirba minimalią algą (350 eurų prieš mokesčius).

Neapmokestinamosios pajamos palaipsniui mažėja ddėjant pajamoms, o uždirbantiems daugiau nei 928 eurus NPD nebetaikomas.

NPD už auginamus vaikus taikomas visiems jų turintiems nepriklausomai nuo pajamų.

Seime jau yra pradėti svarstyti Lietuvos liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos pasiūlymai minimalią algą prilyginti NPD. Tai reikštų, kad didėtų mažai uždirbančiųjų pajamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)